Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Sad su i kineski sportaši počeli objavljivati fotke smještaja na Igrama, sve izgleda dosta jezivo

Kreveti nisu pričvršćeni, žice vire iz zidova, umivaonici su potrgani

FOTO: Twitter

Olimpijada u Brazilu još nije ni počela, a kineska ekipa ju je već nazvala najgorim Igrama ikad nakon što je njihov tim naišao na niz problema, piše The Daily Mail. Žale se na hranu, začepljene wc školjke, zastore za tuširanje koji padaju. Kako su stigli u olimpijsko selo, pritužbe su počele. Kineske društvene mreže ne prestaju Olimpijadu u Brazilu nazivati, najgorim Olimpijskim igrama u povijesti i mole se za svoje atletičare da sigurno stignu kući.

Za one kineske sportaše kao i australske koji su stigli još prošlog tjedna, smještaj u olimpijskom selu nije bio na vrijeme gotov; umivanici su potrgani, a neke sobe su ostale bez vode ili struje. Slike pokazuju krevete koji se jedva drže, puknute umivaonike, WC daske koje se miču, nezatvorene rupe u stropu… Kineska novinska agencija China’s Xinhua tweeta braneći Igre u Brazilu da su svi problemi smještaja nešto što se može zanemariti i da takve sitnice, na puno načina, mogu koristiti.

Pokušavaju sami popraviti neke stvari

rio
Žice vire iz zidova Twitter

Ali kineski novinari napadaju i pišu o zapadnjačkoj hrani i kako Kinezi puno toga ne mogu jesti. Pojavio se video kineskog tima stolnog tenisa kako pokušava učvrstiti zavjesu na tušu. Na stranici Weibo koja je kineska verzija Twittera, Zhang Hui piše. “Kinezi su progovorili, ovo su najgore Olimpijske igre na kojima smo ikada sudjelovali.”

rio5
Daska nije pričvšćena, a zastor za tuširanje nije obješen Twitter

Kina je zabrinuta za svoj tim za koji se pretpostavlja da će po broju medalja osvojiti drugo mjesto, odmah iza Sjedinjenih država. Na Weibo-u pišu da nema veze, samo nek se sretno vrate kući. Londonsku Olimpijadu 2012. godine isto su tako optužili za lošu organizaciju, išli su čak toliko daleko da su tvrdili da su suci pristrani. Njihove društvene mreže su i tada brujale da se kineski sportaši ne tretiraju pošteno.

Upustva za kineske turiste

rio3
Umivaonik nije bio dobro pričvršćen pa je pao Twitter

Kina je savjetovala svojim, građanima koji su se uputili na Olimpijadu u Brazil da ne posjećuju siromašne i udaljene kvartove sami, da ne idu vani sa ruksacima, ne nose nakit i satove skupih marki, ne telefoniraju hodajući i puno sličnih mjera.

rio4
Još žica viri iz zida Twitter

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više