Sedam stvari za znati o posve ludoj priči o Nikolini Pišek, izbacivanju iz luksuzne vile i navodnoj milijunskoj krađi

Vlasnik vile tvrdi da je on žrtva njihovih pasa i smrdljivog ježa, Ristovići da ih je opsjedao i na kraju pokrao

ZADNJA IZMJENA: kol 9, 2020
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Nikolina Ristović (Pišek) i njezina obitelj u subotu su postali glavna vijest u domaćim medijima. Voditeljica tvrdi kako su izbačeni iz vile za koju su najam, kaže, platili 20.000 eura. Suprug vlasnice vile, pak, tvrdi da je voditeljica s obitelji uništila luksuznu vilu. Problem su, navodno, bili obiteljski psi iako Ristović tvrdi da je najavila da dolaze s njima.

Priča se i danas nastavila kada je Pišek objavila fotografije vile da dokaže kako nisu napravili štetu. Pišek tvrdi i kako je njezina obitelj pokradena te da su ostali bez 2,2 milijuna kuna. U vili Hedonist, koja se nalazi u Kaštel Starom, intervenirala je i policija. Kako biste što lakše pratili cijelu priču Telegram je popisao šest najvažnijih točaka.

1. Dolazak u vilu i prve neugodnosti

Nikolina Ristović tvrdi ih je suprug vlasnice vile Hedonist, Rok Gale, izbacio iz luksuzne kuće u kojoj je boravak od samog početka, kaže, bio čudan. “Dogovoreno je da se plati najam vile, najprije kapara od 7000 eura, koju smo platili agenciji Vip Holiday Booker, a zatim smo vlasniku vile, odnosno suprugu vlasnice, Gali, platili još oko 10.000 eura te još 3000 eura za osiguranje od eventualne štete”, rekla je za Jutarnji.

Ristović tvrdi i kako je Gale svakodnevno dolazio i obilazio kuću, dok su oni mislili kako će u vili biti sami, bez vlasnika. Brinule su ih i kamere. “U jednome trenutku smo shvatili da je čitava vila pokrivena kamerama te da nas se stalno gleda. Javili smo se agentu zbog toga, ali nam je rekao da on tu ništa ne može, ali da Gale sigurno te snimke neće nigdje objaviti”, ispričala je jucer za Jutarnji.

2. Izbacivanje i navodna krađa

U vili su bili gotovo dva tjedna, trebali su ostati do subote, ali u četvrtak se dogodio incident. Po povratku iz Splita Ristovićeve su dočekali zaštitari i zapriječili im ulazak u vilu. U njoj su im bile sve stvari, a s njima, tvrde, ozbiljne količine novca i nakita.

Njezin suprug Vidoje, tvrdi voditeljica, ušuljao se u kuću da uzme stvari, kada su ga navodno fizički napali supružnici Gale. Osim toga, obitelj tvrdi i kako su im nestale sve dragocjenosti i nakit koji su ponijeli sa sobom. Voditeljicu nisu pustili u kuću sve dok se njezina kći Hana nije onesvijestila i dok nije stigla Hitna pomoć.

3. Što Ristovići tvrde da je nestalo?

Ristović tvrdi da su ona i obitelj oštećeni za 2,2 milijuna kuna. Nabrojala je i što su sve imali sa sobom te vrijednosti spomenutih stvari. Kako kaže, sve je isprva bilo u sefu, ali je njezin muž krivo ukucao šifru zbog čega su jedan dan zvali vlasnike. Gale je sef otvorio ključem. Kada je shvatila da ima ključ, Ristović je odlučila da nakit više neće držati u sefu.

“Suprug je kod sebe imao oko 68.000 eura gotovine koju je par dana ranije podignuo s računa u Splitu jer je preko jednoga odvjetničkog ureda bio u pregovorima za kupnju jedne nekretnine u Zagrebu, a taj novac je trebao biti kapara. Također imali smo i skupocjeni nakit vrijedan oko 270.000 eura, tri muška sata, Cartierovu narukvicu s briljantima”, rekla je i dodala:

“Svoj nakit sam stavila u vrećicu te ga sakrila između ormara i zida u mojoj sobi. Svoje satove i novac Vidoje je stavio u ormar u svojoj sobi, dok je u sefu ostala samo manja količina novca”.

4. Što kaže vlasnik vile?

Rok Gale, suprug vlasnice, tvrdi kako su Ristovići uništavali kuću te da ih je zbog toga odlučio izbaciti. Poriče da je im je bilo što uzeo. “Uništavali su mi kuću. I premda sam ih na to stalno upozoravao, nisu prestajali, a na kraju su mi još i zaprijetili”, kaže Gale za Jutarnji. Dodao je i kako godinama iznajmljuje, ali da nikada nikoga nije morao izbaciti.

Dodao je i kako je nakon Ristovića osmero ljudi moralo čistiti kuću i to dva dana. “Morali smo kupovati nove stvari. On misli da je za taj najam kupio vilu. Pa valjda je netko vlasnik te kuće i valjda netko dolazi u tu kuću poslije njih. Provalio je u moj dom i udario moju suprugu. Da su se držali kućnog reda i da nisu prijetili nikada do toga ne bi došlo”.

Kaže kako su najveći problem bili psi koji su stigli s Ristovićima. Dodaje da su najavili dva pomeranca, a da su došli s četiri psa i afričkim ježom “koji je zasmrdio čitavu sobu”. Po njegovoj priči, životinje su išle na namještaj i u bazen što je zabranjeno kućnim redom. Tvrdi da je sve eskaliralo kad mu je Ristović zaprijetio.

“Ma još smo sve to tolerirali. No, kada sam mu preko agencije rekao da to ne radi, rekao im je da će poslati ljude i napraviti 300.000 eura štete. Tada smo odlučili da moramo promijeniti brave i pozvati zaštitare kako bismo zaštitili našu imovinu…” Tvrdi da nisu ništa uzeli. “Kasnije smo im uz pratnju policije dali da iznesu stvari. Ma ništa nismo niti pipnuli, nikakvo zlato, novac, ništa. Ostavili smo sve kako smo našli”, kaže Gale.

5. Tko je zvao policiju?

Ristović tvrdi kako je policiju zvala ona, nakon što su vlasnici, navodno, napali njezinog muža. Dodaje i kako je kasnije shvatila da se policajci i zaštitari poznaju, kao i da joj policajac nije dao da snimi mobitelom što se događa.

“Pokušala sam sve to snimiti mobitelom da imam kao dokaz, međutim policajac mi je uzeo mobitel te počeo brisati snimke tvrdeći da se policiju ne smije fotografirati, premda su bili na javnoj površini u tome trenutku. Nakon rasprave s policijom da su naše stvari u kući, Hana i moja prijateljica su dobile dopuštenje da uđu u kuću u pratnji policije, no ne i ja”, kaže Ristović.

Gale, pak, ima drugu priču. Kaže kako su oni zvali policiju jer im je Vidoje Ristović prijetio. “Kada su oni otišli na večeru, pozvali smo zaštitare i policiju. Da, mi smo zvali policiju, a ne oni. On (Vidoje) je govorio da će pozvati neke bajkere, nekoga pukovnika. Navečer smo promijenili brave na vratima i zapriječili im ulazak jer smo se bojali da će sve uništiti. U jednome trenutku Vidoje je utrčao unutra i naletio na moju ženu, zaletio joj se rukama u prsa i gurnuo je, a onda je krenuo prema meni”, kaže Gale.

6. Tko je završio u pritvoru?

Ristović kaže kako je jutro nakon incidenta sa suprugom otišla na policiju u Kaštel Štafiliću. Tamo su joj uhitili muža zbog prijetnje za koju ga je prijavio Gale. “Ja sam davala iskaz sve do navečer, a on je noć proveo u policiji. Da bi ga ujutro prepratili na Državno odvjetništvo u Splitu. Nakon ispitivanja je pušten, no zadržali su mu putovnicu jer je strani državljanin”, rekla je.

Iz policije su za Jutarnji potvrdili kako je protiv Vidoja Ristovića podignuta optužnica zbog prijetnje. Za prijavu koju je, pak, podnijela Nikolina Ristović, rekli su da je kriminalističko istraživanje još u tijeku. Iz agencije preko koje su Ristovići unajmili vilu, pak, nisu ništa željeli komentirati, kažu, zbog zaštite podataka.

Ineč, Ristović je u Srbiji osuđen zbog posjedovanja oružja, a Rok Gale poznat je hrvatskom pravosuđu. Protiv slovenskog poduzetnika prije nekoliko godina Državno odvjetništvo u Varaždinu pokrenulo je postupak zbog porezne utaje u aferi fiktivnoga trgovanja zlatom, piše Jutarnji.

7. Što se vidi na snimkama iz vile?

Nikolina Ristović danas je Dalmatinskom portalu ustupila fotografije i video snimke vile kako bi dokazala da kuća nije devastirana. “Uništavali kuću? Evo, tu su video snimci pa možete vidjeti kako izgleda devastirani interijer vile. Tako valjda Rok Gale želi opravdati razbojničku krađu kojom smo oštećeni za 270 eura tisuća eura gotovine i dragocjenosti koje su nam odnijeli iz vile”, rekla je.

Dodaje i kako je Gale sve inscenirao kako bi se domogao njihovog novca i dragocjenosti, a sumnja i da je u sve umiješana i agencija Vip Holiday Booker. Kaže kako je Gale točno znao što sve imaju jer je svaki dan dolazio, a i kamere su postavljene po cijeloj kući. Osim toga, vidio je i što je u sefu kada je Ristović krivo ukucao šifru.

Inače, na fotografijama se ne vidi šteta. Od životinja se vidi samo pomeranac, a na fotkama su i djeca koja se zabavljaju u bazenu. Ristovići su kuću iznajmili na 14 dana, a izbačeni su predzadnji dan. S njima su bili i prijatelji, odnosno, ukupno osmero ljudi.

Željka Orešković
Telegram autor
1119 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program