Život

Šef KB Dubrava upozorava da im dolazi sve više mladih koje je korona snažno pogodila, a nemaju drugih ozbiljnih bolesti

Kaže i da aktivno rade na preusmjeravanju stalnih pacijenata KB Dubrava u druge bolnice

FOTO: HRT/Screenshot
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Prema posljednjem izvješću Nacionalnog stožera u posljednja 24 sata zabilježeno je 1313 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15699. Među njima je 1816 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 191 pacijent.

Koliko ih je od toga u Dubravi i kakvo je trenutačno stanje, u Dnevniku HTV-a odgovorio je Ivica Lukšić, v.d. ravnatelja KB-a Dubrava. Tvrdi kako imaju kontinuirani priljev bolesnika, a jutros ih je bilo 340. Ukupni kapacitet bolnice je 625 kreveta, a od 71 intenzivnog kreveta 60 je popunjeno, rekao je Lukšić.

“Ono što vidimo u posljednjim danima je da je veći broj bolesnika s težom kliničkom slikom. I to je važno naglasiti da COVID bolest nije rezervirana samo za starije i za one s komorbiditetima. Posljednjih dana i tjedana imamo sve veći priljev osoba mlađe dobi, nemaju značajnih komorbiditeta, a razvili su teže kliničke slike”, naglasio je Lukšić.

Tvrdi da je stanje u KB Dubrava bolje

Komentirao je i vođenje bolnice nakon što je bivši ravnatelj smijenjen. Kaže kako vjeruje u ljude koji tamo rade. “Mislim da je situacija bolja, da je komunikacija izravnija među našim osobljem, da su se stvari složile na mjesto i na dobrom smo putu. Važno je naglasiti da osoblje ulaže enormni trud i napor da se omogući što kvalitetnije liječenje bolesnika”, tvrdi Lukšić.

Dodao je i kako se trenutačno događa velika dinamika koju koordinira Ministarstvo zdravstva u smislu okrupnjavanja timova i dobivanja potrebne ispomoći. Na pitanje što je s ostalim bolesnicima koji su do sada svoja stanja liječili u bolnici u Dubravi, Lukšić kaže da se intenzivno radi na njihovom zbrinjavanju u drugim bolnicama.

“Aktiviran je pozivni centar, dostavljaju se popisi. Nije to tako jednostavan proces, vjerujem da će do kraja tjedna biti naznačeno koje specijalnosti, koji liječnici će ordinirati i u kojim zagrebačkim bolnicama”, rekao je Lukšić i dodao da se u KB-u Dubrava obavljaju operacije svih COVID bolesnika, a do sada ih je obavljeno 80.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu