Šef KBC-a Rebro otkrio je da su se liste čekanja u bolnicama povećale za još 65 dana

Trebat će najmanje tri mjeseca da se situacija vrati u normalu, kaže

ZADNJA IZMJENA: svi 4, 2020
Što se upravo događa s koronavirusom:

Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, u Novom danu N1 televizije objasnio je kako funkcionira reaktivacija zdravstvenog sustava. „Od danas rade poliklinike, dnevne bolnice i sve što prije nije radilo. Imamo problem sa smještajem bolesnika jer smo u potresu ostali bez 403 bolesnička kreveta. Sve radi u mjeri u kojoj je to moguće. Prihvaćamo bolesnike koji su bili na listama čekanja za operativne zahvate i slično”, kazao je Ćorušić, prenosi portal N1.

Ravnatelj zagrebačkog KBC-a istaknuo je kako su liste čekanja revidirali tako što su pacijente pojedinačno zvali. Neki su preglede obavili u privatnim zdravstvenim ustanovama, ali usprkos tome, liste čekanja u prosjeku su se povećale za 65 dana. U KBC-u Zagreb to namjeravaju riješiti radeći popodne i vikendima, kazao je ravnatelj, dodavši da će trebati najmanje tri mjeseca da se situacija vrati u normalu.

Testirat će samo sumnjive pacijente

Problem smještaja bolesnika trebao bi biti riješen postupnim osposobljavanjem objekata za rad, kazao je Ćorušić. Najavio je i uvođenje serološkog testiranja za djelatnike bolnice koji rade s najrizičnijim skupinama pacijenata.

„Serologiju ćemo raditi da vidimo koliko je zdravstvenog osoblja prokuženo Covidom, i koliko ih nije znalo da su preboljeli. Krećemo već danas s tim testovima”, rekao je, dodavši da će testirati samo pacijente za koje se temeljem epidemiološke anamneze procjeni da bi mogli biti zaraženi koronavirusom.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2168 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program