Seul tuži crkvu. Traži milijunsku odštetu zbog širenja korone

Novi val zaraza izbio je u prezbiterijanskoj crkvi

ZADNJA IZMJENA: ruj 18, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Uprava južnokorejskog glavnog grada Seula objavila je u petak da će zatražiti četiri milijuna dolara odštete od prezbiterijanske crkve zbog ometanja napora za praćenjem i testiranjem ljudi na koronavirus.

Novi val zaraza izbio je u prezbiterijanskoj crkvi čiji su članovi bili na velikom prosvjedu u Seulu sredinom kolovozom čime je prijestolnica Južne Koreje postala žarište koronavirusa. Više od mjesec dana područje Seula bilježilo je troznamenkasti broj zaraza dnevno.

Laganje i ignoranje struke

Gradska vlada Seula objavila je da će podići tužbu protiv crkve Sarang Jeil i njezinog pastora Jun Kwang-hoona, oštrog kritičara vlade, jer su “doprinijeli ponovnom širenju covida-19 odbijanjem i ometanjem epidemioloških istraživanja i podnošenjem lažnih materijala” i tražiti odštetu od četiri milijuna dolara.

Korejski sustav zdravstvenog osiguranja također je rekao da će tužiti crkvu i tražiti odštetu od 4.7 milijuna dolara. Korejski Centar za prevenciju i kontrolu bolesti izvijestio je o 126 novih zaraza u četvrtak. Ukupno je u toj zemlji 22.783 zaraženih i 377 umrlih.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program