Život

Situacija u Srbiji iz dana u dan postaje sve dramatičnija. Opet imaju rekordan broj mrtvih

Uz 37 preminulih, u Srbiji danas imaju i gotovo sedam tisuća novozaraženih koronavirusom

A woman wearing protective face mask sits in a bus in Belgrade on October 21, 2020. - As coronavirus cases rise both globally and in the region, Serbian government is tightening mask-wearing rules and restricting opening hours of bars and restaurants. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)
FOTO: AFP

Nakon što su jučer objavili da imaju rekordan broj umrlih od početka pandemije koronavirusom, situacija u Srbiji danas se pogoršala. Tako je broj umrlih danas dosegao 37, dok je i broj novozaraženih visokih 6842, javlja RTS.

No, danas je u toj zemlji testirano i najviše ljudi dosad pa je tako broj testiranih 21.476. U posljednja 24 sata u Srbiji je hospitalizirano dodatnih 729 pacijenata, dok je njih 225 na respiratorima. Riječ je o devet osoba više nego jučer.

Na snazi nove mjere

Inače, od danas su u toj zemlji na snazi i strože epidemiološke mjere, među kojima su ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 18 sati, obvezno nošenje maske u zatvorenim prostorima te vani gdje se ne mogu izbjeći kontakti.

Jednako tako zabranjena su okupljanja za više od pet osoba, ograničen je broj putnika u javnom gradskom prometu, a nove mjere se i značajno strože kontroliraju.

Nastavite čitati