Slovačka danas ima najveći porast novozaraženih još od travnja. Razmatraju uvođenje restrikcija

Do sada su imali 1.851 slučaj zaraze

ZADNJA IZMJENA: srp 9, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Slovačka je u četvrtak prijavila najveći dnevni porast novih slučajeva zaraze koronavirusom od 22. travnja, dok je pandemija u zemlji ponovno počela širiti. Ova srednjoeuropska zemlja imala je najmanju smrtnost od covida-19 te je izbjegla veliki porast slučajeva zaraze kakav su imali njeni zapadni susjedi otkad je započela epidemija u ožujku.

U srijedu su zabilježena 53 nova slučaja, prema informacijama ministarstva zdravstva, što je sedmi dan od 30. lipnja da se slučajevi broje dvoznamenkastim brojkama. Ukupno, u zemlji je registriran 1.851 slučaj, od čega se 1.477 oporavilo, a 28 je umrlo. “53 nova slučaja. Previše da bismo se nastavili oslanjati na odgovornost ljudi. Nažalost”, napisao je na svojoj stranici premijer Igor Matovič, ne navodeći više detalja.

53 nových prípadov. Príliš veľa na to, aby sme sa naďalej mohli spoliehať len na zodpovednosť ľudí. Bohužiaľ.#ÚprimneOdvážnePreĽudí

Posted by Igor Matovic on Wednesday, July 8, 2020

Ponovno uvode ograničenja?

Tako je za sada nejasno znači li to da će se ponovno uvesti ograničenja. Premijerov ured nije želio dalje komentirati. Nedavni porast slučajeva dolazi nakon perioda u svibnju i lipnju kad je broj slučajeva rastao svakodnevno u jednoznamenkastim brojkama. Najveći dnevni porast zabilježen je sredinom travnja kad je iznosio 114.

Slovačka je bila među prvim zemljama koja je primijenila stroge mjere protiv zaraze Covidom19 u ožujku, što je pomoglo da broj slučajeva ostane nizak. Većina tih mjera dosad je ublažena.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program