Službeni podaci: Imamo 180 novih slučajeva, najviše dosad

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je podatke o novooboljelima

ZADNJA IZMJENA: kol 13, 2020
Foto: Josip Regovic/POOL/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

U protekla 24 sata zabilježeno je 180 novih slučajeva, što je najveći broj od početka epidemije. Prije današnjeg dana, najveći broj bio je 140 – 11. srpnja. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba.

Broj trenutno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 811. Među njima je 115 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata.

U samoizolaciji 2752 osobe

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 6050 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 161 preminula, a 5078 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 2752 osobe. Do danas su ukupno testirane 133 493 osobe, od toga 1201 u posljednja 24 sata.

Jučer predstavljene nove mjere

Jučer je registrirano 130 novih slučajeva zaraze koronavirusom, čime je srijeda postala drugi najgori dan od početka epidemije. Žarišta širenja zaraze i dalje su noćni klubovi, zbog čega je Nacionalni stožer predstavio nove mjere kojima se regulira njihov rad. Preporučeno je zatvaranje dijelova noćnih klubova koji rade u zatvorenom prostoru, te eliminacija plesnih podija.

Osim toga, odlučeno je da će epidemiolog i sanitarni inspektor moći na određeno vrijeme zatvoriti klub ako se utvrdi da je to izvor zaraze. Isto vrijedi i za druge objekte, poput muzeja ili banaka, ako se ustanovi da se iz njih širi koronavirus. Na jučerašnjoj presici Nacionalnog stožera rečeno je i da je značajan dio novozaraženih povezan s noćnim klubovima u tri mjesta: Novalji na Pagu, Makarskoj, Vodicama i otoku Viru.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program