Službeno: Imamo 28 novih slučajeva, umrla jedna osoba

Prema ranijim podacima lokalnih stožera najveći broj novih slučajeva danas je u Vukovarsko-srijemskoj

ZADNJA IZMJENA: kol 6, 2020
Foto: Davorin Visnjic/POOL/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

U protekla 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva koronavirusa, jedna osoba je preminula, javlja Stožer civilne zaštite.

Broj trenutno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 561. Među njima je 110 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata.

U samoizolaciji 2171 osoba

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5404 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 155 preminulo, a 4688 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2171 osoba. Do danas je ukupno testirano 125 317 osoba, od toga 934 u posljednja 24 sata.

Danas najviše u Vukovarsko-srijemskoj

Prema podacima koje su od jutra objavljivali lokalni stožeri, u Hrvatskoj je danas najveći broj zaraženih bio u Vukovarsko-srijemskoj županiji, njih 24. Objavljeno je također kako se virus probio u dom za starije i nemoćne na području županije, no za sada nisu objavljeni detalji. Trenutno traje opsežna epidemiološka obrada u kojoj će se uzeti brisevi svih korisnika i djelatnika doma. Točni rezultati bi trebali biti objavljeni sutra.

U manjem broju županija su danas prijavljeni novi slučajevi. Tako je pet novih slučajeva zabilježeno u Zagrebačkoj županiji, dok je po jedan slučaj u Varaždinskoj, Požeško-slavonskoj, Zadarskoj i Istarskoj županiji. U Brodsko-posavskoj županiji prijavljen je jedan smrtni slučaj. U gradu Zagrebu je danas evidentirano šest novih slučajeva.

Novozaraženi danas nisu prijavljeni u Krapinsko-zagorskoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Primorsko-goranskoj, Virovitičko-podravskoj, Osječko-baranjskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj te Dubrovačko-neretvanskoj.

Ivan Luzar
Telegram autor
1797 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program