Spašeni smo: Grad Zagreb u borbu protiv korone krenuo – letcima

Grad će tiskati 375 tisuća letaka, podijelit će ih po kafićima, tržnicama i domovima

ZADNJA IZMJENA: lis 24, 2020
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar kazao je danas ispred Zagrebačkog velesajma kako će Grad od sutra provesti najavljenu akciju u kojoj su obećali kafiće osigurati s plastificiranim letcima na kojima će se nalaziti navedene propisane epidemiološke mjere.

Grad bi tako samo u kafićima trebao podijeliti više od 200 tisuća letaka. O njima se, naime, već neko vrijeme govori i na konferencijama Stožera za civilnu zaštitu. Prvi put to je spomenuto kada je Zagreb uvodio posljednje strože mjere.

Koliko će koštati?

Tada je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić kazala kako će grad tiskati i postaviti plastificirane letke. Kako je pojasnila, oni za cilj imaju podsjetiti goste u ugostiteljskim objektima na pridržavanje epidemioloških mjera.

Zvonimir Šostar jučer je za RTL izjavio kako promotivni letci neće biti podijeljeni samo u kafićima. Njihov ukupan broj je 375 tisuća, a dio njih su već poslali na tržnice, dok se dio šalje uz račune građanima na kućne adrese. ” Vjerujem da će Zagrepčani tako shvatiti ozbiljnost situacije te da se ne treba igrati s Covidom”, ustvrdio je Šostar. Zasad nije poznato koliko će Grad koštati tiskanje letaka niti tko je odgovoran za taj posao.

Zdravka Grund
Telegram autor
2043 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program