Život

Srpski mediji pišu da vraćamo njihove građane s granice. 'Morate imati negativan test ili ići u samoizolaciju'

Srpski državljani neugodno su se iznenadili na granici

07.04.2017., Bregana - Zbog izmjena schengenskog zakona, kojima se poostrava kontrola europskih granica, u petak ujutro pocele su guzve za ulazak u Sloveniju iz Hrvatske. Slovenija je na granicnim prijelazima s Hrvatskom duzna skenirati putne dokumente drzavljana EU i trecih drzava radi provjere u bazi podataka Schengenskog informacijskog sistema (SIS). Cilj strozeg nadzora jest sprecavanje nezakonitih aktivnosti i terorizma. 
Photo:Igor Soban/PIXSELL
FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Srpski portal B92 danas je objavio kako njihove građane Hrvati ne puštaju preko granice. “Hrvatska vlada odlučila je, izgleda, da u sklopu najnovijeg pooštravanja mera promeni uslove za ulazak naših građana u tu zemlju”, stoji u uvodnoj rečenici teksta.

Pišu kako je od jutros “Srbima potreban negativan test na koronavirus, ne stariji od 48 sati ili da budu u karanteni 14 dana nakon dolaska u Hrvatsku”. Dodaju i kako se nigdje u preporukama HZJZ-a ne spominje konkretno Srbija već treće zemlje što je ” nespremne dočekalo naše sugrađane koje su sinoć vratili s njihove granice”, pišu.

Vraćali Srbe s granice

U nastavku teksta portal B92 citira upite sa stranice koronavirus.hr te opisuju iskustvo dvoje srpskih državljana, Aleksandre Stanić i njezinog supruga. Oni su sinoć stigli na granični prijelaz s bebom u autu te su namjeravali ljetovati u Rovinju.

“Ispred nas je bilo tek nekoliko automobila i zbunilo nas je što su polako okretali da se vrate nazad. Nisam vjerovala da će i nas da vrate jer sam mislila da su ovi prethodni kasno rezervirali ili zaboravili da rezerviraju svoj smještaj, ali onda nam je ljubazni granični policajac rekao da je dobio naredbu od šefova da od ponoći moramo da imamo PCR test ne stariji od 48 sati ili da 14 dana u Hrvatskoj provedemo u samoizolaciji. Vratili smo se nazad u Beograd”, rekla je Stanić.

Dodala je i kako nigdje prije puta nije bilo obavijesti o promjeni direktive te da su informacije tek jutros objavljene na stranici koronavirus.hr.

Nastavite čitati