Stižu današnji podaci. Istra i dalje stoji dobro, Dalmacija baš i ne

Županijski stožeri iznose najnovije podatke o širenju zaraze koronavirusom

ZADNJA IZMJENA: kol 16, 2020
Foto: Profimedia
Što se upravo događa s koronavirusom:

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu jučer je objavio da prema posljednjim službenim podacima Hrvatska ima 162 nova slučaja zaraze koronavirusom čime je ukupan broj aktivnih dosegao 1062. Jučer su zabilježena i dva smrtna slučaja.

Najgore je, prema podacima lokalnih stožera, bilo u Zagrebu s 47 novozaraženih i na splitskom području s 35 novozaraženih, a njih je jučer slijedilo zadarsko područje s 20 novih slučajeva zaraze te šibensko-kninsko s 19. Do najnovijih službenih podataka i danas pratimo izvješća županijskih stožera.

Zadarska: 8 novih

Na području Zadarske županije 8 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novozaraženih osoba riječ je o obiteljskim kontaktima, te kontaktima s ranije zaraženim osobama. Oboljeli su mlađe osobe te osobe srednje životne dobi s područja Grada Zadra (2), Grada Paga (2) te općina Stankovci (3) i Privlaka (1). U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 8 bolesnika oboljelih od COVID-19, a jedan od njih je na respiratoru.

Dubrovačko-neretvanska: 3 nova

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o djevojci iz Dubrovnika, kontaktu prije pozitivne osobe, te muškarcu srednje dobi iz Korčule, za kojeg je epidemiološka obrada u tijeku. Treća zaražena, djevojka iz Zagreba koja je kontakt ranije zaražene osobe, napustila je županiju. Ozdravila je jedna osoba iz Korčule, a u dubrovačkoj bolnici je zbrinuta jedna zaražena osoba. U samoizolaciji se nalaze 302 osobe.

Karlovačka: 4 nova

Još četiri osobe pozitivne su na koronavirus u Karlovačkoj županiji, javili su iz Stožera civilne zaštite. “Radi se o jednoj mlađoj ženskoj osobi i jednom starijem muškarcu s područja grada Karlovca, oboje za sada negativne epidemiološke anamneze. Jedna je ženska osoba srednje dobi s područja općine Vojnić, bez simptoma bolesti, testirana radi povratka na posao nakon godišnjeg odmora, za sada negativne epidemiološke anamneze”, navode iz Stožera.

Također dodaju kako je među pozitivnim nalazima i dijete staro godinu dana, s područja Karlovca. “Dijete je bez simptoma bolesti, testirano prije odlaska na operativni zahvat u inozemstvo. Epidemiološka anamneza je za sada negativna”, poručuju iz Stožera. Ukupno su do sada na području Karlovačke županije oboljele 124 osobe. U samoizolaciji se nalazi 121 osoba, navodi Stožer u svom izvješću.

Zagrebačka: 5 novih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije do nedjelje do 11 sati evidentirane su 302 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o pet osoba više, a tri su osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 61 slučaj. Do sada je ukupno izliječeno 230 osoba, a 11 ih je preminulo.

Koprivničko-križevačka: nema novih

Iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestili su kako su pristigli nalazi svih uzoraka testiranih u posljednja 24 sata te da na njihovom području nema novih slučajeva bolesti. Od početka epidemije ondje je ukupno zabilježeno 108 zaraženih osoba.

Brodsko-posavska: 5 novih

Brodsko-posavska županija s današnjim danom ima dva nova slučaja zaraze koronavirusom. S njima se broj aktivnih slučajeva zaraze povećao na 45. Broj osoba pod samoizolacijom je 155, izvijestili su iz Stožera za civilnu zaštitu.

Šibensko-kninska: 20 novih

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji 19 je osoba oboljelo od zarazne bolesti COVID-19 i jedna osoba iz Požeško-slavonske županije koja je boravila u Vodicama, priopćio je Stožer civilne zaštite Šibensko-Kninske županije. Od ukupno 19 oboljelih s područja županije iz Šibenika ih je deset, iz Knina tri, iz Vodica dvije, iz Bilica dvije i po jedna osoba iz Kistanja i Drniša. S današnjim danom u toj županiji 85 je aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

Splitsko-dalmatinska: 29 novih

U Splitsko- dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 342 ljudi i 29 od njih je pozitivno na koronavirus. Riječ je o 11 osoba iz Splita, 6 osoba iz Runovića, 2 iz Zmijavaca, te po jednoj iz Dugog Rata, Imotskog, Podbablja, Kaštela, Marine, Podstrane, Makarske, Podgore te Hvara.

Uz tig 28 novooboljelih s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na Covid infekciju je i 1 osoba iz grada Zagreba testirana u Splitu.
Od 28 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 12 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 773 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Međimurska: nema novih

U Međimurskoj županiji nema novooboljelih od Covida-19. Nalazi svih jučer uzetih uzoraka su negativni. Do sada je ukupno izvršeno 2512 testiranja na koronavirus, izvijestili su iz Stožera za civilnu zaštitu.

Istarska: 1 novi

Stožer civilne zaštite Istarske županije jutros je izvijestio da je tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo ispitano je 119 uzoraka briseva na koronavirus i da je jedan od njih pozitivan. Riječ je o osobi koja je boravila u Bosni i Hercegovini. Trenutno imaju 17 aktivnih slučajeva i 140 samoizolacija.

Virovitičko-podravska: 3 nova

Na području Virovitičko-podravske županije dvije su novozaražene osobe virusom SARS-CoV-2. “Riječ je o adolescentu ženskog spola s blagim simptomima bolesti, te mladom odraslom muškarcu, također s blagim simptomima bolesti. Oboje se nalaze na kućnom liječenju, a vezano uz njih, trenutno je u izolaciji jedanaest bliskih im osoba”, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Također navode kako trenutno imaju tri aktivno zaražene osobe.

Varaždinska: nema novih

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je 114 uzoraka i svi su negativni.

Bjelovarsko-bilogorska: nema novih

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je devet osoba i svi nalazi su negativni na koronavirus. Trenutno na tom području imaju 5 aktivnih slučajeva zaraze, a u samoizolaciji su 62 osobe, priopćili su iz Stožera za civilnu zaštitu.

Grad Zagreb: 36 novih

“U protekla 24 sata u NZJZ “Dr. Andrija Štampar” provedeno je 438 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 36 novih slučajeva, pa je posljedično tome za 63 osobe izrečena mjera samoizolacije”, stoji u priopćenju gradskog Stožera. “Kod 18 novooboljelih osoba moguće je izlaganje u noćnim klubovima i kafićima tijekom godišnjeg odmora”, tvrde iz gradskog stožera. Kod četiri je osobe epidemiološka obrada u tijeku, a tri su osobe došle iz BiH, Crne Gore i s Kosova. Također, jedna novooboljela osoba za sada ima negativnu epidemiološku anamnezu, a 10 osoba su kontakti ranije pozitivnih. Time je broj aktivnih slučajeva u Zagrebu 338, te ima 755 aktivnih samoizolacija.

Sisačko-moslavačka: 5 novih

U posljednja 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom u Sisačko-moslavačkoj županiji, a među njima je i osoba bez simptoma kojoj je zaraza otkrivena prilikom smještaja u Dom umirovljenika, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. Dvoje oboljelih su s područja grada Kutine, a radi se o osobi koja je bila u kućnoj samoizolaciji te osobi koja je bez simptoma i otkrivena je prilikom smještanja u Dom umirovljenika. Ostale tri osobe su s područja grada Novske, a zaraza im je potvrđena nakon boravka u Vodicama.

Vukovarsko-srijemska: 10 novih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 10 je novih pozitivnih osoba na koronavirus, potvrdio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. Među novooboljelima su po tri osobe iz Vinkovaca i Županje, te po jedna osoba iz Otoka, Cerne, Bogdanovaca i Privlake. Hospitaliziranih je 28, dok se u samoizolaciji nalazi 199 osoba.

Primorsko-goranska: 3 nova

Primorsko-goranska županija ima tri novozaražene osobe, jedna je osoba došla iz BiH, a druge dvije su naši državljani, kontakti prethodno zaraženih osoba. Testirano je ukupno 198 osoba, pretežno turista, talijanskih državljana. Od toga samo na području Cresa i Lošinja testirano ih je ukupno 84. Svi su negativni.

Osječko-baranjska: 6 novih

U protekla 24 sata provedeno je testiranje 145 uzoraka u Osječko-baranjskoj županiji od kojih su šest bili pozitivni na koronavirus. Svi novooboljeli su iz Osijeka, a njihova životna dob je 16, 18, 43, 44, 69 i 70 godina, priopćeno je iz Stožera. U osječkom Kliničkom bolničkom centru povećan je broj hospitaliziranih pacijenata. Dan ranije bilo je 25, a sada ih je 27 od kojih su pet na respiratoru, navode u Stožeru. Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 16 novih kontakata oboljelih, pa su na području županije trenutno u samoizolaciji ukupno 254 osobe.

Zdravka Grund
Telegram autor
1886 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program