Stižu nove informacije: U padu pakistanskog aviona poginulo je najmanje 56 ljudi i dvoje je preživjelih

Još se ne zna točan uzrok avionske nesreće u glavnom gradu Pakistana

ZADNJA IZMJENA: svi 22, 2020
Foto: AFP

U bolnice u Karachiju stiglo je 56 tijela iz stambene četvrti glavnog pakistanskog grada na koju se pri slijetanju u petak srušio putnički zrakoplov u kojem je bilo 99 ljudi, rekle su uprave lokalnih bolnica u petak.

Seemin Jamali, šef medicinskog centra Jinnah, rekao je da je bolnica primila 37 tijela. Drugih 19 nalazilo se javnoj gradskoj bolnici, rekao je dužnosnik te bolnice agenciji Reuters.

Dvoje putnika preživjelo je nesreću

Koordinatorica pokrajinskog medicinskog odjela za odnose s javnošću, Meeran Yousaf, izjavila je za Reuters da je potvrđeno barem 56 poginulih i dvoje preživjelih.

Airbusov zrakoplov s 99 putnika zabio se u stambenu zgradu u petak popodne dok se približavao aerodromu.

Let PK 8303 putovao je iz sjeveroistočnog grada Lahorea u južni grad Karachi te je pao na naseljeno područje prije no što je trebao sletjeti na svoju destinaciju.

Što je uzrokovalo pad zrakoplova?

Dužnosnik zračnog prometa Reutersu je rekao da se čini da zrakoplov nije uspio spustiti kotače prije slijetanja, no da je još prerano govoriti o stvarnom uzroku nesreće koja se dogodila samo nekoliko dana nakon što je Pakistan ponovno dopustio komercijalne letove, zaustavljene zbog pandemije koronavirusa.

“Zrakoplov je prvo udario u telekomunikacijski toranj i zatim pao preko kuća”, kazao je svjedok Shakeel Ahmed.

Pakistanski dužnosnici su rekli da se strahuje da je u padu Airbusovog zrakoplova pakistanske aviokompanije PIA poginula većina putnika poginula.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program