Život

Podaci županijskih stožera: umrla jedna osoba s Murtera

Stožeri od jutra iznose podatke o novim slučajevima zaraze u protekla 24 sata

U Hrvatskoj je prema posljednjim službenim podacima Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu zabilježeno 2237 slučajeva zaraze koronavirusom. Od bolesti se oporavilo 1978 osoba, dok je 97 osoba preminulo.

Županijski Stožeri civilne zaštite kao i svakoga dana od jutra objavljuju informacije o novozaraženima, a danas će pred novinare ponovno izaći i članovi Nacionalnog stožera koji su u protekla tri dana vijesti objavljivali priopćenjem. Do najnovijih informacija koje će iznijeti u 14 sati, pratimo izvješća lokalnih stožera.

Dubrovačko-neretvanska županija: nema

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. U dubrovačkoj bolnici nalaze se još dva pacijenta pozitivna na koronavirus. U samoizolaciji je još sedam građana tog područja.

Međimurska županija: nema

Međimurska županija i dalje nema novih slučajeva zaraze, objavio ej Stožer za civilnu zaštitu. Na tom je području dosad ukupno zabilježeno osam slučajeva zaraze.

Krapinsko-zagorska županija: nema

Na području Krapinsko – zagorske županije u protekla 24 sata testirana su 64 uzorka, te nisu evidentirane novooboljele osobe, izvijestili su iz Stožera. Također navode kako su još tri osobe ozdravile od COVID-a 19 i to iz, Đurmanca, Novog Golubovca i Huma na Sutli. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 136, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba je dva.

Zadarska županija: nema

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije, danas nema novooboljelih, a broj ozdravljenih je i dalje 85. U protekla 24 sata testiran je 61 uzorak, od početka epidemije ukupno 2778. Nepromijenjen je i broj ljudi u samoizolaciji kojih je sedam, a nadzor je završio za 3862 osobe.

Zagrebačka županija: nema

Na području Zagrebačke županije do petka do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije 24 dana za redom nema novooboljelih. Broj izliječenih također je ostao isti. Do sada je ukupno izliječeno 116 osoba, a četiri su preminule.

Šibensko-kninska županija: jedan smrtni slučaj

Deveti dan za redom u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od COVID-19, tako da je broj oboljelih u toj županiji i dalje 91, a oporavilo se 79 pacijenata. U KBC-u Split preminula je muška osoba s područja otoka Murtera, rođena 1963. godine, što znači da je s današnjim danom ukupno pet osoba s područja Šibensko-kninske županije preminulo od bolesti COVID-19.

Splitsko-dalmatinska županija: jedan slučaj

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj. Riječ je o osobi s Hvara. Inače od 248 obrađenih testova, njih 59 odnosi se na otok Brač. Na području Splitsko-dalmatinske županije dosad je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom, a 448 osoba je izliječeno od bolesti. U bolnici se nalaze 23 osobe od kojih su tri na respiratoru.

Vukovarsko-srijemska županija: nema

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na koronavirus, te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih. U samoizolaciji se na tom području nalaze još 42 osobe, izvijestili su iz Stožera.

Ličko-senjska županija: nema

Već 34. dan za redom nema novooboljelih osoba u Ličko-senjskoj županiji koja je ujedno i korona-free zona. Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula. U posljednja 24 sata provedeno je dodatno testiranje nad 10 osoba, te se nalazi tih testova još očekuju.

Požeško-slavonska županija: nema

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno pet slučaja zaraze koronavirusom, četiri osobe se nalaze u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je hospitalizirana. Na analizu je poslano još 40 uzoraka.

Karlovačka županija: nema

U Karlovačkoj županiji jučer je testirano oko 20 osoba i svi nalazi do sada su negativni, priopćili su iz Stožera. Također dodaju kako se na njihovom području liječe još dvije osobe, ali kod kuće. Dosad ih je izliječeno 28, a jedna osoba je preminula. Pod mjerama samoizolacije više nije nitko.

Osječko-baranjska županija: jedan slučaj, dijete

Stožer Osječko-baranjske županije javlja o novom slučaju u toj županiji, o djetetu. “Od 164 uzoraka testiranih na virus COVID-19 u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek ni jedan nije bio pozitivan, na žalost od devet testova obavljenih u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ jedan je bio pozitivan. Riječ je o malom djetetu iz Gata koje je od ranije u samoizolaciji s majkom pozitivnom na koronavirus. To je već osma pozitivna osoba u ovom selu”, objavili su. Na tom području su dosad zabilježena 133 slučaja, od toga je 110 izliječeno, 14 se nalazi na kućnom liječenju, a na liječenju u KBC-u Osijek je ostao jedan pacijent. Do sada je preminulo ukupno osam osoba.

Virovitičko-podravska županija: nema

Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa, javili su iz njihovog Stožera. U posljednja 24 sata 17 osoba je testirano na koronavirus i svi nalazi su bili negativni.

Istarska županija: nema

Novozaraženih nema ni u Istarskoj županiji. Kako su objavili iz Stožera te županije, na njihovom je području testirano 55 ljudi, te su također svi negativni na koronavirus.

Bjelovarsko-bilogorska županija: nema

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je županija u kojoj nema zaraženih osoba koronavirusom. I njihovi jučer uzeti brisevi su negativni, a bilo ih je 44. Na tom području nove slučajeve zaraze nemaju unatrag 37 dana.

Brodsko-posavska županija: zaraženi radnici

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije javlja da su dva radnika Đuro Đaković Montaže, koja su se jučer iz Švedske vratila u Hrvatsku, pozitivna. “Svih 15 radnika po ulazu u Hrvatsku jučer su testirale naše kolege iz Krapinsko-zagorske županije. Nalazi su stigli kasno sinoć, a prema njima dvije osobe su pozitivne na koronavirus dok ih je 12 negativno. Kod jednog radnika ćemo još ponoviti testiranje”, rekao je za SBplus ravnatelj brodskoposavskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo izv. prof. prim. dr. sc. Ante Cvitković.

Na gradilištu u Švedskoj još je 11 radnika Montaže, od čega tri pokazuju blage simptome. “Svi će se vratiti po završetku posla po istom postupku kao i jučerašnja skupina”, rekao je dr.Cvitković. Dodao je i kako su uz ova dva Montažina radnika iz Švedske na koronavirus pozitivne još dvije osobe s područja Brodsko-posavske županije. Radi se o dvojici radnika inozemne tvrtke koji su došli s gradilišta u Njemačkoj. “Iz te je skupine još ranije bila pozitivna jedna osoba s područja Brodsko-posavske, te po jedna iz Vukovarsko-srijemske i splitsko-dalmatinske županije”, poručuje stožer.

Nastavite čitati