Stožer je upravo objavio da danas nemamo nijednog novooboljelog od koronavirusa

Iako je testirano gotovo tisuću uzoraka, novi slučajevi nisu otkriveni

ZADNJA IZMJENA: svi 23, 2020
Što se upravo događa s koronavirusom:

U Hrvatskoj u posljednja 24 sata nije registriran niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite danas u 14 sati. “Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2243”, pišu iz Stožera.

“Osamdeset i deveti dan od pojave koronavirusa, 2243 ukupno oboljelih i 2023 oporavljenih. Danas se veselimo broju zbog kojeg smo bili odgovorni i disciplinirani. Nula je novooboljelih”, objavio je i ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru.

Gotovo tisuću testiranih, nema novih

Do sada je testirano 60.864 osoba, od toga 953 u posljednja 24 sata. Na respiratoru je šestero pacijenata. Od početka zaraze u Hrvatskoj je umrlo 99 osoba zaraženih koronavirusom. Dosad je ozdravilo 2023 ljudi.

Dobrim vijestima se na Twitteru pohvalio i ministar zdravstva Vili Beroš. “Danas se veselimo broju zbog kojeg smo bili odgovorni i disciplinirani. Nula je novooboljelih. Hvala svima!”, piše ministar.

Očekuju se nove upute HZJZ-a

Postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020. U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama.

Tijekom sljedećeg tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima. Od 27. svibnja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Održan je i niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za šport i raznim hrvatskim športskim savezima na kojima je usuglašeno da će se od 30. svibnja 2020. omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen, javljaju iz Stožera.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2028 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program