Stožer u Slavonskom Brodu o detaljima treće žrtve u Hrvatskoj; nakon prijema na Hitnoj u izolaciji 55 osoba

Među onima koji moraju u izolaciju je i 25 zdravstvenih djelatnika i drugog osoblja Objedinjenog hitnog bolničkog prijema

ZADNJA IZMJENA: ožu 27, 2020
Foto: PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Nakon što je jučer u Slavonskom Brodu preminula 65-godišnja pacijentica zaražena novim koronavirusom, danas je izvanrednu konferenciju za medije održao Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije, piše Sbplus

Na konferenciji je potvrđeno da je preminula pacijentica do 19. ožujka bila liječena na Onkološkom odjelu slavonskobrodske Opće bolnice dr. Josip Benčević. Zbog toga će, kako su kazali, na tom odjelu biti napravljeni epidemiološki izvidi.

Prijem u bolnicu

No, ravnatelj bolnice dr. Josip Samardžić kaže da je od tada prošlo već dosta vremena te se na odjelu ne očekuje izvanredna situacija. Potom je opisao što se točno jučer događalo u bolnici kada je pacijentica stigla.

“Pacijentica je primljena u noćnim satima u lošem stanju, a nakon sumnje na COVID-19, testiranja i nalaza koji je to potvrdio, pacijentica, koja je bila smještena u za to predviđenom prostoru Hitnog objedinjenog bolničkog prijema, upućena je prema osječkom Respiracijskom centru, no nažalost preminula je oko 17 sati”, opisao je tragediju dr. Samardžić.

55 osoba u izolaciji

Nakon ovog slučaja Hitni prijem je dezinficiran i ponovno pušten u rad, no 55 osoba ipak je završio u (samo)izolaciji.

Među njima je i 25 zdravstvenih djelatnika i drugog osoblja Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

Zdravka Grund
Telegram autor
1911 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program