Virus ušao u dom za starije u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Lokalni stožeri od jutra objavljuju podatke

ZADNJA IZMJENA: kol 6, 2020
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Nacionalni stožer civilne zaštite u srijedu je objavio kako smo imali 58 novih slučajeva zaraze. Broj aktivnih slučajeva iznosio je 633, među kojima je 111 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga na respiratoru sedam osoba. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5376 osoba zaraženih koronavirusom. Od toga je 154 preminulo, a 4589 se oporavilo. Dok čekamo nove službene podatke, pratimo županijske stožere.

Vukovarsko-srijemska: 24 nova

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su 24 nove pozitivne osobe. Prema podacima stožera, 18 osoba iz Vinkovaca, a po jedna iz Drenovaca, Vukovara, Ivankova, Slakovaca, Rokovaca i Cerića. U protekla 24 sata testirali su 81 osobu, trenutno imaju devet hospitaliziranih i u samoizolaciji se nalazi 415 osoba. Na području Vukovarsko-srijemske županije došlo je do proboja koronavirusa u jedan dom za starije i nemoćne, potvrdila je to za Dnevnik.hr epidemiologinja Ankica Ilić iz ZJZ-a te županije.

Isto je potvrdio i Ivan Kubiček iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije za HTV. “Trenutno se radi jedna opsežna epidemiološka obrada, uzet će se brisevi od svih korisnika i djelatnika doma i sutra ćemo vidjeti rezultate tih testova. Točan broj oboljelih još nemamo jer je epidemiološka obrada u tijeku ali možemo pretpostaviti da je virus ušao u dom putem posjetitelja ili ga je unio neki od zaposlenika”, rekao je Kubiček.

Krapinsko-zagorska: nema

U Krapinsko-zagorskoj županiji u posljednja 24 sata nema novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze je 13. U protekla 24 sata analzirano je 38 uzoraka s područja županije, od kojih je 17 negativno, dok se za 21 čekaju rezultati nalaza.

Dubrovačko-neretvanska: nema

Na području Dubrovačko-neretva­nske županije u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze. U OB Dubrovnik se nalazi jedna osoba, a u samoizolaciji su 164 osobe.

Šibensko-kninska: nema

Na području Šibensko-kninske županije u posljednja 24 sata nema novozaraženih. Imaju 34 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se četiri osobe liječe u šibenskoj bolnici, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Bjelovarsko-bilogorska: nema

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze. Trenutno imaju 13 aktivnih slučajeva, što je pet manje spram jučer. U samoizolaciji su 42 osobe.

Koprivničko-križevačka: nema

Iz stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestili su kako u posljednja 24 sata nije evidentiran novi slučaj zaraze. Na kućnom liječenju je samo jedna osoba s aktivnim pozitivitetom na koronavirus, u samoizolaciji je trenutno šest osoba

Međimurska: nema

Međimurska županija u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Iz lokalnog stožera su objavili da su testirali 28 osoba.

Grad Zagreb: 6 novih

U Zagrebu je evidentirano šest novih slučajeva zaraze u posljednja 24 sata. Broj aktivnih slučajeva sada iznosi 170, a u samoizolaciji je 347 ljudi. Od novih slučajeva dva su kontakti s prethodno oboljelim osobama, jedan je državljanin Češke, a tri za sada imaju negativne epidemiološke anamneze. Ukupan broj oboljelih u Zagrebu od početka epidemije je 1238, a broj preminulih i dalje je 23.

Karlovačka: nema

Na području Karlovačke županije nema novozaraženih. U posljednja 24 sata testirali su osam uzoraka.

Požeško-slavonska: 1 novi

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 8 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom. To je povećanje od jedne novozaražene osobe spram utorka 4. kolovoza kada su zadnji puta prijavili broj zaraženih. U samoizolaciji se nalazi 12 osoba.

Zagrebačka: 5 novih

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata evidentirano je pet novih slučajeva zaraze. Trenutno je na području županije 38 aktivnih slučajeva.

Splitsko-dalmatinska: nema

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas nema novih slučajeva zaraze, izvijestio je lokalni NZJZ. U posljednja 24 sata obradili su 63 testa, a u samoizolaciji su 523 osobe.

Sisačko-moslavačka: nema

Na području Sisačko-moslavačke županije u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze.

Varaždinska: 1 novi

Na području Varaždinske županije u posljednja 24 sata evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o muškarcu srednje životne dobi, bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe koji se u vrijeme pojave simptoma nalazio u samoizolaciji. Muškarac je zbog teže kliničke slike je hospitaliziran u Općoj bolnici Varaždin. Trenutno imaju devet slučajeva zaraze, a tri osobe su smještene u Općoj bolnici u Varaždinu, dok su ostalih šest kod kuće.

Primorsko-goranska: nema

Na području Primorsko-goranske županije danas nije zabilježen novi slučaj zaraze, a broj trenutno aktivnih slučajeva i dalje je osam. U KBC-u su i dalje smještene dvije osobe, dok je šest osoba u izolaciji na kućnom liječenju.

Brodsko-posavska: 0 novih, 1 preminuli

U Brodsko-posavskoj županiji nema novih slučajeva, a iz stožera su objavili da je preminula jedna osoba. Trenutno imaju još 13 aktivnih slučajeva, a u samoizolaciji je 66 ljudi.

Osječko-baranjska: nema

U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze. Prema podacima stožera, Osječko-baranjska županija posljednji je put bila bez novozaraženih prije 47 dana, 18. lipnja. U KBC-u Osijek trenutno imaju 28 hospitaliziranih, od kojih je dvoje na respiratoru.

Zadarska: 1 novi

Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba zaražena koronavirusom, a riječ je o mlađem muškarcu iz Zadra. Epidemiološka obrada je još u tijeku. U samoizolaciji je 131 osoba, a u protekla 24 sata testirali su 61 uzorak. U OB Zadar hospitalizirane su 4 osobe.

Virovitičko-podravska: nema

U Virovitičko-podravskoj županiji nema novozaraženih. Testirali su 20 osoba u posljednja 24 sata, a svi nalazi su bili negativni. Time u toj županiji sedmi dan zaredom nema novozaraženih. Trenutno imaju sedam aktivnih slučajeva, a u samoizolaciji se nalazi 45 osoba.

Istra: 1 novi

Na području Istarske županije jedan je novi slučaj zaraze, a riječ je o Talijanu. Iz istarskog stožera su izvijestili da se talijanski državljanin testirao na prijemu Opće bolnice Pula zbog drugih zdravstvenih tegoba, zbog kojih je i hospitaliziran. U tijeku je postupak povratka u matičnu državu. U posljednja 24 sata testirana su 42 uzorka, a trenutno je u Istri 60 aktivnih slučajeva. U mjerama samoizolacije nalazi se 138 osoba.

Ivan Luzar
Telegram autor
1783 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program