Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Studente premještaju iz riječkog doma, MUP je preuzeo kampus za karantenu. Čuli smo se s rektoricom

Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić u Rijeci MUP je mobilizirao za potrebe karantene

U riječkom Studentskom naselju Ivan Goran Kovačić od jučer se pakiraju studentske stvari i cijelo se naselje prazni. Kako je za Telegram potvrdila rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija, dom se pretvara u karantenu za potrebe oboljelih od koronavirusa.

“Dobili smo nalog za mobilizaciju Studentskog naselja Ivan Goran Kovačić iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a. Cijelo naselje se preuzima i plan je da se pretvori u karantenu za izolaciju oboljelih od koronavirusa s blagim simptomima. Lokalitet naselja je pogodan jer se nalazi u blizini KBC-a”, kaže rektorica Prijić-Samaržija.

Povratak kada se smiri situacija

Sveučilište postupa po nalogu MUP-a pa trenutno premješta preostalih 70-ak studenata koji su ostali u studentskom naselju i seli ih u dom na Trsatu. Na Trsatu, kaže rektorica, ima dovoljno smještajnih kapaciteta za sve studente koji ostaju u Rijeci. “Svim studentima koje se sada premješta u dom na Trsatu, zagarantiran je povratak u njihove sobe kada se situacija smiri”, ističe Prijić-Samaržija i dodaje kako u premještanju studenata pomaže civilna zaštita.

Jedna od studentica koja inače boravi u Studentskom naselju Ivan Goran Kovačić u razgovoru nam je rekla kako su studenti iz naselja jučer dobili mail s porukom da se naselje biti mobilizirano i da će postupno spremiti sve njihove stvari. Ljudi koji trenutno borave u naselju bit će premješteni u dom na Trsatu, a studenti koji su ranije napustili Rijeku, kaže studentica, moći se pokupiti svoje stvari koje pakira civilna zaštita. “Poručili su nam u mailu da će naše stvari biti sigurno pohranjene i da će nas čekati”, kaže za Telegram studentica riječkog sveučilišta.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više