Život

Suluda priča žene iz V. Gorice; 'U Domu zdravlja nisu mi htjeli slikati pluća jer se boje da imam koronu'

Pacijente nisu pustili u čekaonicu pa su ovi morali stajati na hladnoći

Dom zdravlja
FOTO: Armin Durgut/PIXSELL/Ilustracija

U Domu zdravlja u Velikoj Gorici liječnica i medicinske sestre odbile su primiti ženu koja je došla na slikanje pluća. Razlog za to je strah od koronavirusa, tvrdi Sandra Kanižaj, koja je svoje iskustvo opisala u grupi Koronavirus (COVID-19) Hrvatska na Facebooku. „Doktorica i sestra su se zaključale unutra i nikog ne puštaju unutra. Pitaju me preko prozora što želim i onda mi kažu da možda imam koronu pa me ne žele primiti odmah, mada je sve prazno, nego će me naručiti za tjedan dana pa ako nemam koronu da dođem“, napisala je gospođa.

Napominje kako ona tog dana nije bila jedina koju je doktorica odbila. „Čovjek ispred mene se skoro rasplakao jer je, kako on kaže, prošli tjedan žena umrla bez korone od upale pluća, a nisu je htjeli slikati. Bilo nas je petero bolesnih s uputnicama za slikanje pluća“, piše i žali se kako su svi koji su došli kisnuli i smrzavali se pred zaključanim vratima Doma zdravlja. Za to je vrijeme čekaonica bila prazna, a sestra im je, tvrdi, rekla da se vrate za tjedan dana.

Posted by Sandra Kanižaj on Thursday, December 3, 2020

Ravnateljica će tražiti očitovanje

Novinari Dnevnika.hr o tom su slučaju pitali ravnateljicu Doma zdravlja Ljubicu Zrno. Ravnateljica im je rekla da nije znala za problem koje je imala gospođa Sandra Kanižaj. Objasnila je kako odbijanje pacijenata nije odluka na razini Doma zdravlja te je najavila da će tražiti očitovanje djelatnika koji su bili u smjeni u trenutku kada se sve dogodilo.

“To je stvarno nedopustivo i to struci ne služi na čast. I mene je ovo iznenadilo. Pitanje gospođe i njezino ogorčenje je na mjestu. Tražit ću očitovanje djelatnika. Na prvom mjestu mora biti čovjek. Nama dolaze ljudi koji trebaju pomoć”, izjavila je, složivši se s tim da su pacijenti trebali biti u čekaonici, a ne stajati na hladnoći, piše Dnevnik.hr.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu