Supruga nestalog kapetana Dine poslala je novi apel; skupili su 50.000 eura, preklinju Francusku da nastavi potragu

Mediji objavljuju da je uočena splav i da su svi brodovi koji sudjeluju u potrazi upućeni prema njoj

ZADNJA IZMJENA: lis 9, 2019

Još uvijek nema rezultata potrage za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i ostalim članovima posade potonulog tegljača Bourbon Rhode, ali portal Morski.hr maloprije je objavio kako im je potvrđen hitan sastanak hrvatskih diplomata s francuskim dužnosnicima. Kako doznaju, brodovi koji u Atlantiku tragaju za nestalim pomorcima u jednom su trenutku promijenili koordinate i svi krenuli u istom smjeru. Za kapetanom Dinom i ostalima tragaju četiri broda, bespilotne letjelice i avion. Iz Sindikata pomoraca, za N1 su rekli kako imaju pouzdanu informaciju da je uočena splav i da su svi brodovi upućeni prema njoj.

U međuvremenu, medijima je stiglo pismo gospođe Marijane, supruge kapetana Dina Miškića koja otvorenim apelom obraća francuskom ministru vanjskih poslova Jean-Yvesu Le Drienu. U pismi ga moli da poduzme sve što je u njegovoj moći kako bi se nastavila potraga za nestalim pomorcima koju vodi Francuska.

“Poštovani ministre, dozvolite da Vas podsjetim da je potraga za posadom Bourbon Rhode zaustavljena samo sedam dana od njezina početka; usprkos tomu što svi članovi posade nisu pronađeni i usprkos izjavama preživjelih mornara koji su posvjedočili da su sve 4 splavi uspješno lansirane, te da se posada ukrcavala na njih. Nakon tri dana očaja, stigla je nova nada”, piše gospođa Marijana u pismu.

Obitelj i prijatelji prikupili 50.000 eura

Podsjeća kako je potraga nastavljena te da su u međuvremenu uočene signalne rakete, kako piše, “dokaz života naših voljenih koji danima plutaju po Atlantiku!” Moli ga da ne odustanu ponovno od potrage za nestalim pomorcima jer su prekidom potrage već izgubljena tri dana.

“Molim Vas u svoje ime, u ime Dinove majke, cijele naše obitelji, te u ime preostalih 6 obitelji koje strepe – neka Francuska Republika pokaže svoje veliko srce, humanost i brigu za malog čovjeka. Molim Vas nastavite potragu, šaljite na ocean sve Vaše snage i vratite ih kućama – jer mi to ne možemo”, piše gospođa Marijana u svom apelu.

Kaže i kako je jedino što oni mogu ponuditi simbolična financijska nadoknada. “Moja obitelj, prijatelji i ja smo pokrenuli Go Get Funding kampanju za prikupljanje sredstava za potragu te je do sada prikupljeno gotovo 50.000,00 eura, a dobri ljudi nam se i dalje javljaju i šalju pomoć. Spremni smo svaki cent novca kojeg prikupimo uplatiti za troškove francuskih snaga uključenih u potragu, samo da sedam života ne ostane prepušteno na milost i nemilost oceanu”, napisala je supruga kapetana Miškića.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program