Svi pričaju o ženi koja je istrčala maraton s menstruacijom, ali bez tampona (jer ima jako važnu poruku)

Htjela je naglasiti da mnoge nemaju pristup higijenskim potrepštinama

ZADNJA IZMJENA: kol 8, 2015
Foto: kirangandhi.com

Bubnjarka Kiran Gandhi odlučila se na neobični pothvat, pretrčati londonski maraton za trajanja menstruacije bez tampona i uloška. Gandhi je odlučila da usprkos menstruaciji trči bez ikakve zaštite pustivši da joj krvi curi po nogama.

Na to se odlučila kako bi dignula svijest o tome da mnoge žene nemaju pristup higijenskim potrepštinama te da skrene pozornost da se žene ne bi trebale sramiti svojih mesntrualnih ciklusa. Iako je maraton pretrčala u travnju ove godine, svoje iskustvo ovih je dana prepričala na blogu i cijeli svijet je poludio na njezinom pričom.

“Željela sam ovim postupkom skrenuti pozornost na činjenicu da žene diljem svijeta skrivaju svoju menstruaciju i mnoge nemaju mogućnost korištenja uložaka i tampona”, napisala je. Maraton od 42,2 kilometra završila je za četiri sata, 49 minuta i 11 sekundi.

Prvo je mislila odustati od maratona

maraton23
Svoje maratonsko iskutvo prepričala je na svome blogu kirangandhi.com

“Još večer prije kada sam dobila menstruaciju razmišljala sam da odustanem od cijele priče za koju sam se pripremala cijelu godinu i sada mi je drago da nisam jer sam kroz ciljnu stazu protrčala s dvije najvažnije osobe na svijetu noseći važnu poruku za sve žene”, napisala je.

Ana Lonjak Božičević
Novinar
824 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program