Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Život Svi traže Barnija, psa koji je snimljen kako sa zavojem na nozi bježi kroz prozor jedne zagrebačke ambulante

Šestogodišnji Barni je bio na operaciji noge kako mu je ne bi amputirali

FOTO: Facebook

Na Facebook profilu sarajevskog aktivista Farhudina Cakija Brava objavljena je snimka nadzornih kamera jedne veterinarske ambulante u Zagrebu na kojoj se može vidjeti kako pas s crvenim zavojem na nozi kroz prozor bježi iz ambulante. Naime, radi se o šestogodišnjem psu Barniju koji je u klinici bio podvrgnut operaciji.

“Barni je bio na operaciji lijeve šape. Bilo je pitanje hoće li mu se šapa amputirati ili spasiti. Operacijom su mu spasili šapu i sve je prošlo u redu. No, drugi dan ujutro Barni je jednostavno zbrisao”, otrkivaju nam iz udruge za zaštitu i promicanje prava životinja Rina.

Kako navode iz udruge, ambulanta u kojoj se Barni nalazio imala je ljudsko dežurstvo koje radi od 0-24, no nitko u trenutku bijega nije primijetio niti čuo buku dok je Barni bježao kroz prozor. Kasnije je snimka nadzornih kamera pokazala bijeg, a vidljiv je i video Barnija snimljen prije operacije na kojoj se znatiželjni Barni penje na pult ambulante.

SNIMAK BJEGA IZ KLINIKE (2 dio snimka je prije operacije) BARNI ( 35 kg) JE ZVANICNO POBJEGAO KROZ PROZOR KLINIKE.! Molim sto vise vremenski slobodnih ljudi da ga traze po Zagrebu! ( Sesvete, Donje Dubrave) Cekamo ukljucenje Psa tragaca! Pronalazacu slijedi novcana nagrada!

Gepostet von Fahrudin Caki Bravo am Montag, 2. November 2015

 

Njegova vlasnica Edina Pašić, aktivistica iz Sarajeva, došla je u Hrvatsku kako bi sudjelovala u potrazi za psom. Kako se navodi u Facebook objavi, Barni je pobjegao na području Novog Jelkovca u Sesvetama. On je posljednji put viđen jučer popodne i navečer na području Čulinečke ulice u Aleji javora, a volonteri udruge mole da ih svatko s bilo kakvim saznanjem o Barniju kontaktira na brojeve navedene u objavi.

barni palakat

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više