Život

Svjetski poznati kuhar Anthony Bourdain otkrio je par najčešćih grešaka koje svi rade kada spremaju steak

Tvrdi da svi griješe u pravilnoj pripremi odreska

Sliced steak Ribeye with grilled onions and cherry tomatoes on cutting board on wooden background
FOTO: Getty Images/iStockphoto

Svjetski poznati kuhar i poznavatelj hrane Anthony Bourdain izdao je novu knjigu “Appetites”. U promociji iste Bourdain nije odolio, a da ne podijeli neke iznimno važne savjete za pripremanje savršenog jela. Tako je rekao da nitko u Americi ne zna pravilno ispeći steak na grillu, piše Business Insider.

“Svi peku odrezak u dvorištu na roštilju, ako imaju dvorište i mogu si priuštiti meso. No uvijek ga previše ispeku. Ali još veća greška je da ga cijelo vrijeme bockaju, nabadaju i buše kako bi provjerili je li pečen iznutra”, opisao je Bourdain.

Meso treba odstajati

No najgore od svega, nastavio je, što ga svi skinu s roštilja i odmah krenu s rezanjem i posluživanjem. Poznati kuhar tvrdi da nakon pečenja, meso treba odstajati na dasci 10 do 15 minuta.

“To čini svu razliku na svijetu, ako ga samo ostavite na miru”, rekao je. Steak je najbolji kada malo odsjedi, jer tada se dogodi recirkulacija njegovih sokova, nakon čega on ima savršen okus. “Ako ga odmah zarežete, on izgleda kao meta, onako je žarko crven u sredini. To je krivo. Vrlo je jedostavno, neka se odmori”, zaključio je Bourdain.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu