Tata je odlučio napustiti dobro plaćeni posao kako bi mogao svojoj bolesnoj kćeri pokazati svijet

Kćeri predviđaju još 20 godina života, pa tata koristi svaki trenutak s njom

ZADNJA IZMJENA: stu. 27, 2015
Foto: Twitter

Ovaj je biznismen odlučio napustiti svoj odlično plaćeni posao, prodati skupocjeni Porsche i honorarno se zaposliti, kako bi mogao više vremena provoditi sa svojom kćerkom Vicky. I kako bi je mogao odvesti na put oko svijeta.

John Silk petnaest je godina vodio agenciju za zapošljavanje, ali onda je skupi auto i dobro plaćeni posao zamijenio za ljubav prema svojoj bolesnoj kćerkici. Odlučio se honorarno zaposliti u jednoj školi kako bi Vicky mogao viđati svaki dan.

Vicky naime boluje od Downovog sindroma i ima problema sa srcem, pa su joj liječnici dali svega 15 godina života. No, ona danas ima 22 godine i uživa u životu, provodeći vrijeme sa svojim brižnim ocem i putujući raznim zemljama. Vicky i John do sad posjetili Niagarine slapove, plivali s dupinima u oceanu, letjeli iznad aktivnog vulkana i upoznali Djeda Mraza, a John je za Mirror izjavio kako je htio svojoj kćerki pokazati svijet.

“Samo sam je htio vidjeti kako se zadivljeno smije. Stoga svaki novčić koji zaradim, potrošim na putovanja s njom. I čim se vratimo s jednog putovanja, počnemo planirati sljedeće”, ispričao je.

John je kćer inače viđao samo vikendima, nakon što se razveo od njene mame

CUu1ZpFWEAAgzLs
Vicky i John Twitter

Kad su shvatili da novac i posao nisu sve na svijetu i da ih oni ne mogu istinski usrećiti, John i njegova sadašnja supruga Gerry odlučili su na prvo mjesto staviti obitelj. S obzirom da oboje sada rade honorarno, potrebni su im mjeseci da skupe novac za svako putovanje, ali John kaže: “Svaki put se isplati. Ako imaš ovakvu motivaciju, možeš osvojiti najviše planine.”

Kad je imala 8 mjeseci, Vicky je dijagnosticiran Eisenmengerov sindrom – bolest srca i pluća, pa su liječnici predložili operaciju, no imala je 50 posto šanse da će operaciju preživjeti. Bez operacije, liječnici joj nisu davali više od 15 godina života, no njeni roditelji nisu htjeli riskirati njen gubitak, pa su odbili operaciju i odlučili iskoristiti vrijeme s Vicky najbolje što mogu.

No, Vicky je uspjela proživjeti i svoju 16. godinu, a danas su joj 22 te su liječnici predvidjeli kako će živjeti još barem toliko. “Pokušavam ne misliti na to kakav će život biti kada Vicky više ne bude. U međuvremenu samo pokušavamo biti sretni. Vicky me naučila koji je smisao života”, rekao je John.

Vlatka Ernečić
Telegram autor
515 članaka Više o autoru