Telegram se pokušava suzdržavati od trivija, ali nekad si ne možemo pomoći; kao sad, s novom frizurom ministra Marića

Ministar financija u RTL Danas pričao je o blokadama građana

ZADNJA IZMJENA: lip. 17, 2017
Foto: Screenshot un(der)cover/Twitter

Ministar financija Zdravko Marić danas je gostovao u RTL Danas, gdje je, osim što je pričao o javnom dugu i blokadama građana, pokazao novu, nešto radikalniju frizuru nego inače. Istu je, naravno, odmah zamijetila Twitter zajednica.

Gospodin Marić u studiju RTL-a pojavio se, naime, s izbrijanom lijevom stranom glave i blagom kokoticom, što je, pretpostavljamo, bio pokušaj nešto modernijeg stila. Iako je frizura donekle slična onakvoj kakvu inače nosi, ova je ipak nešto hrabrija nego inače.

Komentari na društvenim mrežama tek su polako krenuli, pa mu zasad pišu da izgleda kao hipster te da ima “cool zurkicu”. Ovo zadnje je ipak, čini nam se, napisano sarkastično.

Pričao o blokadama građana

Inače, ministar je večeras rekao kako razmišlja o otpisu dijela duga blokiranih građana te o promjeni Ovršnog zakona. “Sigurno treba promijeniti određene akte, zakonske ili podzakonske. Danas imate situacije da je čovjek blokiran za 200 kuna i taj je dug narastao na 2000 kuna. Razmišljamo i o promjeni Ovršnog zakona. No, ostaje ipak pitanje prošlosti, a imamo preko 330.000 blokiranih, ukupni dug je više od 42 milijarde kuna. Sada treba gledati kako rješavati problematiku prošlosti.

Najavili smo u programu Vlade da ćemo se baviti problematikom otpisa i otpusta dugova, poglavito onih manje vrijednosti. Međutim, smatramo da ćemo time obuhvatiti veći broj ljudi, poglavito onih koji su slabijeg socijalnog stanja. No, to mora biti i odgovoran pristup od strane Vlade jer je pitanje kakvu poruku šaljete. Obveze i dugove se mora izvršavati, ali i recesija je učinila svoje te dobar dio ljudi nije ostao blokiran svojom krivnjom”, rekao je.