Život

Teško je zamisliti nešto emotivnije od videa kojim se Rade Šerbedžija oprostio od svog velikog prijatelja Mustafe

'I publika ga je voljela jer je bio tako nekako poseban, jednostavan, kao ta Bosna koju je nosio u sebi'

Glumac Rade Šerbedžija na Facebooku se emotivnim videom oprostio od svog velikog prijatelja i kolege, pokojnog Mustafe Nadarevića.

“A što da kažem o našem Mustafi Nadareviću? Prijatelju i božanstvenom glumcu, jednom od najdivnijih hrvatskih glumaca, rekao bih jednom iz reprezentacije prvog tima svih glumaca na području bivše Jugoslavije. Zajedno smo počeli, živjeli smo zajedno kao cimeri tri godine, dijelili jednu sobu”, priča Šerbedžija.

“Znali smo jedan o drugome sve, volio sam ga mnogo. Znam koliko je bio nježan sin, znam koliko je bio nježan otac, brižljiv, dobar muž i pravi prijatelj. Svi su ga voljeli. I publika ga je voljela jer je bio tako nekako poseban, jednostavan, kao ta Bosna koju je nosio u sebi, taj njegov mentalitet. Bio je jednostavno jedinstven. Teško će nam biti bez njega, bio je sjajan”, ispričao je Rade o svom velikom prijatelju. Emotivan video možete pogledati u nastavku.

Posted by Rade Serbedzija on Monday, November 23, 2020

Od Muje se oprostio i Emir Hadžihafizbegović

Mustafa Nadarević preminuo je u nedjelju u 78. godini života. Nadareviću je dijagnosticiran bio karcinom pluća, a nedavno je otpušten iz bolnice, kući u Zagrebu.

Na vijest o smrti velikog glumca Mustafe Nadarevića jučer je emotivno reagirao i njegov kolega i bliski prijatelj, Emir Hadžihafizbegović. Njegov dirljivi status, posljednji pozdrav u kojem svom prijatelju, između ostalog, piše: “Mujo moj dragi, falit ćeš mi beskrajno…”, “Odavno sam te zaključao u srce i ključ bacio jer mi nikad više nije trebao….”.

Danas u 12 sati na bolji svijet preselio je veliki čovjek i glumac. Moj uzor i moj brat. Moj glumački alter ego Mustafa…

Posted by Emir Hadzihafizbegovic on Sunday, November 22, 2020

Nastavite čitati