Život

Teško nam se odlučiti tko nam je bolji: ovaj pas koji veselo nosi poštu ili ovaj kojem, evidentno, to ne pada na pamet

Gospođa iz Samobora poslala nam je video svoja dva psa: Nu i Heidi

FOTO: Screenshot

Kad imate psa, ili, još bolje, više njih, onda možete računati na to da će vam svaki dan, barem nakratko, biti zabavno. Sonja Herceg, 52-godišnja gospođa iz Samobora to zna jako dobro. Ona nam je nedavno poslala video, koji je podijelila i na društvenim mrežama, svoja dva psa koji su dijametralno suprotnih karaktera.

U njemu trogodišnja mješanka Nu, usvojena iz Čakovca, i dvogodišnja američka akita Heidi pokazuju svoju sposobnost i volju, ili nedostatak istih, za donošenje pošte. Nu, dakle, kad god joj Herceg kaže da ode po poštu, to odmah i učini, za što svaki put i dobije keks, dok Heidi mrtvo hladno sjedi i dosta je očito da joj ne pada na pamet nositi ikakvu poštu. Jer, očito, zna da će svejedno na kraju dobiti keks.

Potpuno su različite

Herceg kaže da je video samo mala demonstracija oprečnih karaktera njezinih kujica. Heidi je tvrdoglava i prilično nezainteresirana, a Nu pršti od energije i volje. Obje su, kaže, oduvijek bile posebne, svaka na svoj način.

“Heidi je prvi i zadnji put donijela lopticu četiri tjedna nakon što je stigla u naš dom. Deset puta za redom ju je stavila suprugu Mariju u ruku. I više nikad nakon toga. Pokazala je da zna, i to je bilo to”, priča Herceg.

S druge strane, mješanka Nu puca od energije. “Naučili smo je svašta. Jako je dobra i poslušna, brza je kao munja i izuzetno inteligentna. Pola Samobora je poznaje”, priča.

Nu i Heidi se u startu nisu baš slagale Sonja Herceg/privatni album

U početku se baš nisu slagale

Gospođa Sonja kaže i kako se njih dvije u početku nisu baš previše slagale. Kaže da se Nu isprva dosta bojala Heidi, no sada je američka akita, iako je mlađa i ponekad još uvijek malo zastrašujuća za Nu, jako pažljiva prema njoj, pa kujice danas nemaju problema ni s dijeljenjem hrane.

A i sasvim im, očito, odgovara i ova dinamika, u kojoj jedna energično radi, a druga opušteno gleda, i na kraju obje dobiju nagradu.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu