Život

Transplatacija brada u svijetu porasla za 600 posto, doktori kažu da muškarci još uvijek žele izgledati kao hipsteri

Trend brada koji su nametnuli hipsteri odrazio se na povećanje transplantacija

FOTO: iulia Pironea/Flickr

Broj transplantacija brada u svijetu je u porastu, a samo liječnici iz New Yorka u jednom tjednu naprave takve tri transpalantacije.

Medigo, tvrtka koja je specijalizirana za to da pacijentima pronađe klinike u svijetu koje se bave različitim kliničkim procedurama otkriva da je njihova statistika pokazala kako se broj traženih transplantacija od 2004. do 2014. godine povećala za čak 600 posto.

Doktor Jeffrey Epstein komentirao je pak za new York Times kako je prije deset godina napravio oko pet takvih transplantacija u jednoj godini, a sad radi po tri svaki tjedan.

“To je trend koji žele hipsteri. Ako vam brada ne raste ravnomjerno po cijelom licu i ako je tako pustite da bude nešto duža, izgledat će neuredno. Naši klijenti žele pune brade jer im to daje muževniji izgled. Brade su važane muškarcima”, komentirao je doktor Epstein.

Pacijenti prilikom dolaska na takve transplantacije daju različita objašnjenja zašto ih žele, a kad postignu dogovor o tome s liječnicima, folikule dlaka s glave transplantiraju se na njihovo lice.

“Ljudima je bilo teško vjerovati mi jer sam imao dječje lice. Ljudi bi me pogledati i komentirali ‘Hoće lis e sad ovaj 16-godišnjak brinuti za mene?'”, otkrio je svoj razlog medicinski tehničar Jose Armos. Naime, ovaj 28-godišnjak je jedan od brojnih muškaraca koji su napravili transplantaciju brade.

Nastavite čitati