Treba vam malo inspiracije? Predlažemo ovu malu, nezaustavljivu kozu koja se rodila bez prednjih nogu

Miracle je ostala bez nogu pri porodu, to je, kao što ćete vidjeti u nastavku, nije zaustavilo

ZADNJA IZMJENA: pro 10, 2018
Foto: Miracle/Facebook

Miracle je jednogodišnja pigmejska koza koja je imala dosta tragičan početak života. Naime, pri rođenju je ostala bez prednjih nogu. U bizarnom incidentu, tijekom poroda ih je odgrizao pas njezinih vlasnika.

Veterinarska asistentica Sarah Austin pozvana je u pomoć farmeru koji je pokušao poroditi malenu kozu. Austin ju je odmah prevezla kod lokalnog veterinara na šivanje. “Nakon poroda traumatizirani farmer nije je mogao gledati. Srce mu je pucalo. Na kraju ju je predao meni, da se brinem o njoj”, ispričala je kasnije za medije Austin.

Živi s još 30 spašenih koza

Samo tjedan dana kasnije, Miracle su skinuti zavoji, a ubrzo je dobila i svoja mala kolica. Sarah kaže da je tog trena naglo živnula. Iako joj je trebalo neko vrijeme da se nauči kretati s kolicima, onako prgava čim ih je svladala postala je nezaustavljiva.

Miracle je u međuvremenu dobila i proteze, s kojima je postala još odvažnija. Prije desetak dana je tako prvi put zakoračila na snijeg, što je bio dosta emotivan moment za sve koji prate razvoj ove divne životinjice. Miracle sada živi s još tridesetak drugih koza, koje je Austin preko svoje organizacije Sarah’s Birds of Prey, također spasila.

Miracle walking in the snow with her feets for the very first time!!! ??❤❤

Objavljuje Miracle u Srijeda, 28. studenoga 2018.

Njezine slike i videe redovito objavljuje na njenom Instagram profilu i Facebooku.

Our little princess let's me know when she wants to snuggle up in her bedtime crib. <3

Objavljuje Miracle u Srijeda, 5. prosinca 2018.

View this post on Instagram

Hope everyone had a Blessed Easter filled with Miracles! <3 #miraclethegoat #rescuegoats #goats #rescuepets #walkinpets #handicappets #goatsareawesome #goatsofinstagram #specialneedspets #goatjournal #goofygoats #prettyinpink #bionicpets #love #pygmygoats #miraclesnewfeets #tagsforhope

A post shared by Miracle the goat (@miraclethegoat) on

View this post on Instagram

Miracle got new jammies today from Chewy.com! They're perfect because they will keep her stumps warm in the really cold weather! #miraclethegoat #believeinmiracles #bionicpets #handicappets #chewy.com #chewy #goatsofinstagram #goatsareawesome #sillygoat #cutegoats #goatsarefamily #farmlife #ilovegoats #compassion #countrylife #jammies #walkinwheels #handicappets #housegoats #happiness #lovinglife #bionicpets

A post shared by Miracle the goat (@miraclethegoat) on

Ivan Luzar
Telegram autor
1701 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program