Život

Tri napitka koja u gubljenju kilograma pomažu više nego voda s limunom

Ništa nas ne može dovesti do magičnog mršavljenja, ali ovi napitci mogu pomoći

FOTO: unknown/Flickr

Ispijanje čaše vode ujutro u koju smo dodali limun postaje običaj svih onih koji pokušavaju izgubiti kilograme. To neće pomoći magičnom mršavljenju. Nijedno piće neće.

Ali postoje neki napitci koji zajedno sa zdravim načinom života, mogu dati poticaj gubljenju kilograma. To su napitci koji potiču brži rad metobalizma i sagorijevanje kalorija.

Naravno, uz to, ako želite izgubiti kilograme, trebali biste početi vježbati te uvesti reda u svoje prehrambene navike. Točnije, paziti što jede i pijete. A ovo je mali vodič za ono što trebate početi pijuckati.

Kava

5502334028_7bba49aba6_b
Uvijek pijte crnu kavu Turc Olive/Flickr

Istraživanja pokazuju da 2 do 3 šalice kave dnevno prije vježbanja mogu potaknuti da vježbamo dulje i teže nego ako smo u teretanu ušli bez kofeina u sebi. Moći ćete odvježbati 20 posto više ponavljanja ili vježbi sa teretom na nogama ako ste pili kavu. Uvijek pijte crnu kavu, dodajte malo stevije, bez vrhnja ili šećera i to je najbrži način da imate koristi od ovog napitka.

Voda sa ledom

5685106294_42a8693d76_b
Hladno piće troši više energije tijela Pink Sherbet Photography/Flickr

Zamijenite limun ledom. Hladno piće odmah traži da tijelo da potroši više energije da bi održalo uobičajenu tjelesnu temperaturu. Ako popijete samo 7 decilitara dnevno ledene vode, tijelo će sagorijeti dodatnih 100 kalorija. Činite to svaki dan i za godinu dana imat ćete 5 kilograma manje bez nekog napora.

Zeleni čaj

Zeleni čaj nema kalorija
Zeleni čaj nema kalorija Republic of Korea/Flickr

Zeleni čaj nema kalorija i pomaže sagorijevanju masti. U jednoj studiji, sudionici koji su pili 4 šalice zelenog čaja dnevno, za dva mjeseca izgubili su 3 kilograma uspoređujući sa onima koji su pili čistu vodu. Ljubitelji zelenog čaja koji su ga redovito pili izgubili su više kilograma i struk im se suzio. Izaberite čaj bez dodataka, ne pijete nadomjestke u kapsulama. Često oštećuju jetru i mogu sadržavati nezdrave komponente izolirane iz čaja.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu