Stožeri javljaju da dosad imamo 34 nova slučaja. Umrle su četiri osobe

Županijski stožeri objavljuju najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj

ZADNJA IZMJENA: kol 3, 2020
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je u nedjelju da imamo 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj aktivnih slučajeva (trenutno oboljelih) u Hrvatskoj bio je 738. Među njima je 131 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru šestoro pacijenata. Četiri osobe su preminule. Dok čekamo nove službene podatke, pratimo županijske stožere.

Međimurska: nema

U posljednja 24 sata na području Međimurske županije nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze. Testirali su 27 uzoraka.

Dubrovačko-neretvanska: 1 novi

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji u pos­ljednja 24 sata zabi­lježen je jedan novi slučaj zaraze. Riječ je o ženskoj osobi, inače djelatnici Do­ma za starije i teško bolesne osobe Majka Marije Petković iz Blata. Djelatnica doma test­irana je prije povratka na posao s godišnjeg odmora. Trenutno nemaju hospitaliziranih osoba, a u samoizolaciji je 176 osoba.

Krapinsko-zagorska: nema

Na području Krapinsko-zagorske županije u posljednja 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Trenutno imaju 13 aktivnih slučajeva.

Koprivničko-križevačka: nema

Koprivničko-križevačka županija osmi dan za redom ne bilježi nove slučajeve zaraze. U posljednja 24 sata tri su osobe ozdravile, a na kućnom liječenju su još dva pacijenta. U samoizolaciji je šestero ljudi.

Sisačko-moslavačka: nema

Na području Sisačko-moslavačke županije danas nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze. Trenutno imaju 14 aktivnih slučajeva. Sedam pacijenata je s područja grada Petrinje, tri pacijenta s područja grada Kutine, dva pacijenta s područja grada Siska, te po jedan pacijent s područja grada Novske i Popovače.

Grad Zagreb: 3 nova

U gradu Zagrebu su u posljednja 24 sata evidentirana tri nova slučaja zaraze. Testirano je 225 ljudi. U Zagrebu je trenutno aktivno 190 slučajeva, a u samoizolaciji je 396 ljudi.

Splitsko-dalmatinska: 24 novih, 1 preminuli

Iz KBC-a Split izvijestili su kako je preminula jedna muška osoba stara 61 godinu. Muškarac je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju. U posljednja 24 sata evidentirali su 24 novih slučajeva zaraze na 303 obrađena testa.

Karlovačka: nema novih, 1 preminuli

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze. Preminula je jedna starija ženska osoba rođena 1935. godine s područja općine Vojnić, koja je već ranije bila hospitalizirana u OB Karlovac. U posljednja 24 sata testirali su 32 osobe, a trenutno imaju 11 aktivnih slučajeva koji su na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 44 osobe.

Osječko-baranjska: 2 nova, 1 preminuli

U Osječko-baranjskoj županiji je u posljednja 24 sata testirano 88 uzoraka, od kojih su dva uzorka bila pozitivna na koronavirus. Riječ je o jednoj osobi koja ima prebivalište na području Ispostave Osijek, a druga na području Ispostave Beli Manastir. Trenutno imaju 29 hospitaliziranih u KBC-u Osijek, od kojih je jedna osoba na respiratoru.

U posljednja 24 sata imali su i jedan smrtni slučaj. Riječ je o osobi rođenoj 1934. godine, sa značajnim komorbiditetima.

Varaždinska: 1 novi

U Varaždinskoj županiji evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o ženskoj osobi srednjih godina, blaže kliničke slike i o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe. Trenutno imaju 11 aktivnih slučajeva zaraze, od kojih je četvero smješteno u Općoj bolnici u Varaždinu i to dva na bolničkom liječenju, a dvoje na promatranju. U samoizolaciji je 26 ljudi.

Šibensko-kninska: nema

Na području Šibensko-kninske županije drugi dan za redom nema novooboljelih osoba. Trenutno imaju 34 aktivnih slučajeva, od kojih je četvero na bolničkom liječenju. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Zagrebačka: nema

U Zagrebačkoj županiji danas nema novooboljelih, a u posljednja 24 sata, pet osoba je izliječeno. Trenutno je 36 aktivnih slučajeva. Do sada su ukupno izliječene 203 osobe, a 11 ih je preminulo.

Primorsko-goranska: nema

Na području Primorsko-goranske županije treći dan zaredom nema novozaraženih osoba.

Vukovarsko-srijemska: 2 nova

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije izvijestio je kako su u posljednja 24 sata evidentirana dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o jednom osobi iz Vukovara i jednoj iz Ivankova. Snažan je to pad spram jučerašnjih 26 novih slučajeva, čime je županija bila najveće žarište u Hrvatskoj.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 447, od kojih je 235 osoba izliječeno, a 5 osoba je preminulo. Trenutno je u županiji osam osoba hospitalizirano. U samoizolaciji na području županije su 572 osobe, a u posljednja 24 sata testirali su 13 osoba. Iz stožera su također izvijestili kako su u KBC Osijek između 1. i 3. kolovoza preminule su dvije osobe od COVID-19.

Bjelovarsko-bilogorska: nema

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novih slučajeva zaraze. Trenutno imaju još 17 aktivnih slučajeva, budući da se u posljednja 24 sata oporavila jedna osoba. U samoizolaciji je 58 ljudi na području županije.

Ličko-senjska: nema

Ličko-senjska županija dvadesetšesti dan za redom nema novooboljelih. Ukupno su imali 30 oboljelih, od kojih je 29 njih izliječeno, a jedna osoba je preminula. U posljednja 24 sata testirali su jedan uzorak brisa, a u samoizolaciji je pet ljudi.

Brodsko-posavska: nema

Na području Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Imaju 16 aktivnih slučajeva, od kojih je troje hospitalizirano. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 165, a u samoizolaciji je 66 osoba.

Požeško-slavonska: nema

Požeško-slavonska županija danas nema novozaraženih. Broj trenutno aktivnih slučajeva je i dalje sedam, a u samoizolaciji se nalazi 11 osoba. U Požeško-slavonskoj županiji od 25. srpnja nema novozaraženih osoba. Ukupno su testirali 3794 uzoraka.

Istarska: nema novih, 1 preminuli

U posljednja 24 sata na području Istarske županije nije evidentiran niti jedan novi slučaj zaraze. Ispitali su 34 uzoraka, a izliječene su tri osobe. U OB Pula preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus. Riječ je o korisniku Doma za starije i nemoćne osobe “Atilio Gamboc” u Umagu, rođen 1947. godine i s više kroničnih bolesti. U samoizolaciji nalazi se 164 osoba.

Zadarska: 1 novi

Na području Zadarske županije zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Kako su izvijestili, riječ je o muškoj osobi starije životne dobi s otoka Vira, koji je obiteljski kontakt ranije pozitivne osobe. Tijekom posljednja 24 sata testirali su 57 uzoraka, a u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je troje ljudi. U samoizolaciji je 148 osoba.

Virovitičko-podravska: nema

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata nema novih slučajeva, objavio je županijski stožer. “Od 21 testirane osobe, svi su bili negativni na koronavirus. Tako je i nadalje broj trenutno aktivnih slučajeva na području naše županije – sedam”, naglasili su uz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Ivan Luzar
Telegram autor
1798 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program