U Belgiji je stanje s koronom opet dramatično, Njemačka pokrajinu Antwerpen stavila na listu opasnih zona

Broj pacijenata s koronavirusom u belgijskim bolnicama udvostručio se u posljednjih mjesec dana

ZADNJA IZMJENA: kol 6, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Njemačka je uključila u srijedu belgijsku pokrajinu Antwerpen na popis opasnih zona zahtijevajući od putnika koji stižu iz te regije dvotjednu karantenu ili negativan test na koronavirus.

U Belgiji od kraja srpnja ponovno raste broj novih slučajeva zaraze i smrtnih ishoda, posebno u pokrajini Antwerpen, zbog čega je njemački institut Robert Koch proglasio to područje opasnom zonom.

Udvostručen broj pacijenata

Broj pacijenata s koronavirusom u belgijskim bolnicama udvostručio se u posljednjih mjesec dana, a epidemija se “intenzivno širi”, priopćili su tamošnji zdravstveni dužnosnici.

Belgija je tijekom ožujka i travnja pretrpjela jednu od najviših stopa infekcije po stanovniku, ali nakon što je epidemija dosegla vrhunac u svibnju je počela ublažavati mjere sprječavanja širenja koronavirusa.

No, sada se broj slučajeva ponovno počeo značajno povećavati te je odgođeno daljnje ublažavanje protuepidemijskih mjera i uvedena stroža kontrola u lučkom gradu Antwerpenu. U Belgiji, koja ima oko 11 milijuna stanovnika, dosad su 9852 osobe umrle od Covida-19.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program