U BiH danas 377 novih slučajeva

Sarajevo je najgore sa 167 novozaraženih

ZADNJA IZMJENA: kol 4, 2020
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno 377 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a širenje infekcije najveće je na području Sarajeva koje bilježi troznamenkasti broj novozaraženih u posljednja 24 sata.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH izvjestili su kako je u tom entitetu testirano 974 uzorka od kojih je 301 bio pozitivan na virus SARS-CoV-2. U Republici Srpskoj testirali su 506 uzoraka, a zaraza je potvrđena u 76 slučajeva. Prijavljen je i jedan smrtni slučaj, a preminuo je muškarac iz Višegrada.

U Sarajevu 167 novih slučajeva

Dostupni pokazatelji govore kako je samo u Sarajevu od ponedjeljka potvrđeno 167 novih slučajeva zaraze, a preminuo je jedan 37-godišnji muškarac.

Zbog stalnog rasta broja zaraženih krizni stožer Federacije BiH u utorak je ponovno pozvao građane da se pridržavaju mjera zaštite, a posebice obveze nošenja maski gdje god nije moguće osigurati potrebnu fizičku udaljenost od drugih osoba. U ovom je entitetu na snazi odluka kojom je u zatvorenom prostoru dopušteno okupljanje najviše 50 osoba, a na otvorenome do 100.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program