Život

U Boškovićevoj je prošli tjedan otvoren Eggspress; mjesto u kojem su, čini se, ozbiljno zaljubljeni u jaja

Kažu da im se apsolutno sve vrti oko jaja, ostalo su sporedne namirnice

Eggspress
FOTO: Borko Vukosav

Prošlog tjedna u Boškovićevoj 11 otvoren je Eggspress, restoran za koji njegov vlasnik, Gregor Kurtović, kaže da se zapravo radi o omeletteriji, mjestu u kojem se sve vrti oko jaja.”Cijela ova priča idejno traje već nekoliko godina, a sada smo napokon pronašli adekvatan prostor.

Sama ideja slavljenja isključivo doručka došla mi je nakon mnogih putovanja kada sam shvatio da se vani doručak proteže kroz cijeli dan. Svi smatraju doručak najbitnijim obrokom u danu, a mi smo odlučili zaista držati se toga”, priča Kurtović za kojeg doručak, očito, znači – jaja.

‘Sve ostalo su sporedne namirnice’

Eggspress Borko Vukosav

Naime, u Eggspressu nude sve živo od jaja; od omleta, poširanih jaja, preko kajgane do jaja Benedict i šnenokla čija je cijena 27 kuna, a rade i quicheve. Cijene za cijeli obrok od tri jaja kreću se od 30 do 40 kuna.

Eggspress Borko Vukosav
Eggspress Borko Vukosav

“Jaje je nepravedno zanemareno, ali ovdje kod nas je glavna namirnica. Sve ostalo su sporedne namirnice; poput lososa, špinata, šunke… Ponosan sam na svoj kuharski tim i na svako jaje koje izađe iz naše kuhinje jer je u pripremu naših jela uložen maksimalan trud naših kuhara”, priča Kurtović.

Eggspress Borko Vukosav
Eggspress Borko Vukosav

Navečer restoran nastavlja raditi kao bar

Eggspress Borko Vukosav

Kruh koji drže je od popularne zagrebačke craft pekarnice Korica, od umaka su se odlučili za Volim ljuto, a Dolac im je, kažu, glavna adresa za opskrbu sezonskim namirnicama. No, u večernjim satima Eggspress se pretvara u bar gdje se još uvijek može pojesti, ali i nastaviti s nekim od brojnih domaćih craft piva koja imaju u ponudi.

Eggspress Borko Vukosav

Nastavite čitati