U Bosni i Hercegovini danas 338 novih slučajeva, u Srbiji upola manje

U te dvije zemlje u protekla 24 sata umrlo je ukupno još 13 ljudi

ZADNJA IZMJENA: kol 20, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

U Bosni i Hercegovini danas bilježe novi veliki broj novozaraženih osoba, njih 338. Još osam ljudi je preminulo. Istovremeno, situacija u Srbiji nešto je bolja. Ondje danas imaju 161 pozitivan nalaz. No, imaju i još pet smrtnih slučajeva čime sada ukupan broj umrlih iznosi 689, piše RTS.

Na liječenju se u Srbiji trenutno nalazi 1245 pacijenata, no broj onih na respiratorima i dalje pada pa ih je tako danas 54. RTS također piše kako se broj prijema u Covid ambulantama smanjuje, dok se broj izliječenih povećava.

U BiH i dalje najgore u Sarajevu i Banjoj Luci

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata testirano je 1800 uzorka i njih 338 je pozitivno na koronavirus. U laboratorijima u Federaciji BiH testirali su 1240 uzoraka od kojih je 188 bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2 a četiri su zaražene osobe umrle. Najviše novih slučajeva je u Sarajevu gdje je na Kliničkom centru od srijede zaraza potvrđena kod 48 osoba.

U Republici Srpskoj testirano je 647 uzoraka a zaraza koronavirusom potvrđena je kod 146 osoba. Pojedinačno je najviše novozaraženih u Banjoj Luci gdje je bilo 20 takvih slučajeva te u Bosanskoj Gradišci gdje je registrirano 19 novih slučajeva. I u tom su entitetu u protekla 24 sata umrle četiri zaražene osobe. Dodatna četiri slučaja zaraze vezana su za područje distrikta Brčko.

Zdravka Grund
Telegram autor
1924 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program