U centru Osijeka nedavno je otvorena nova slastičarnica; mjesto je neobično brzo postalo hit
Cijene su fer, manji kolači su 12 kuna, a ako ih želite odnijeti kući, 10
U Osijeku sredinom ožujka otvorena je nova slastičarnica u centru grada, u Županijskoj ulici. Gold by Waldinger među Osječanima vrlo brzo je postala jedno od popularnijih mjesta u gradu; u ponudi imaju golemi izbor kolača, onih tradicionalnih i nekonvencionalnih, sladoleda, pralina, kava, ali i nekoliko zdravih pića.
Interijer je prostran, vizualni lajtmotiv unutrašnjosti je zlato – u skladu s ‘Gold’ imenom, a iako je slastičarnica nova, Gold by Waldinger je zapravo nastavak jedne tradicije te se nalazi preko puta istoimenog hotela. Priča počinje ’96., kada Osječanin Berislav Mlinarević otvara kavanu te joj daje ime po osječkom slikaru Adolfu Ignjatu Waldingeru.
Sve je počelo s otvaranjem hotela Waldinger
Od početka fokus je bio na slatkom, a “ništa ne bi bilo moguće bez naše glavne slastičarke Vere Jurić i njezinih majstorskih vještina”, ispričala nam je Zorana Šlibar, jedna od voditeljica Gold by Waldinger, a i obližnjeg hotela. Na stotu godišnjicu smrti slikara Waldingera, 2004. godine, otvaraju prvi hotel sa četiri zvjezdice u Osijeku, dvije godine nakon toga restoran, a 2012. godine Lounge Bar Waldinger u shopping centru Portanova, gdje nude i dostavu kolača.
Velika potražnja, kaže Šlibar, rezultirala je otvaranjem nove slastičarnice, Gold by Waldinger. Cijene su fer; manji kolači su 12 kuna ako ih odlučite pojesti u lokalu ili na terasi, ali ako ga želite odnijeti kući cijena je dvije kune manja. Pitali smo ih koji su im kolači trenutno najpopularniji.
Kolači, veganski deserti i smoothieji
“Tu je izuzetno kremasta Waldinger krempita, sladoledi – morate probati pistaciju, kocke od maline, razne vrste cheescakea, parfe čokolada, klasična Sacherica, Schwarzwald te Waldinger torta. Većina sastojaka je s lokalnog placa, ali čokolada je Belcolade, uvezena iz Belgije”, kaže Šlibar.
Imaju i dosta širok izbor smoothieja od svježeg voća, neke veganske specijalitete, ponudu za dijabetičare, te deserte bez glutena, a zdravom hranom bavi se Romina Mlinarević. Interijer od oko 300 metara četvornih (160 u podrumu i 160 u prizemlju) uredile su Nina Modrić i Jasna Svalina iz tvrtke Interiora, a sve se vrti oko zlatne boje i laganog vintage stila, dok je terasa prilično šarena.