U Harambašićevoj je otvoren Miss Donut, kafić sa svim mogućim vrstama krafni. Bili smo tamo

Tvrde da sve rade ručno, nema aditiva ni pojačivača okusa

FOTO: V

U Zagrebu je prije desetak dana otvoren Miss Donut, prvi kafić u gradu specijaliziran za američke donutse i klasične krafne. Antonija Laginja, vlasnica lokala smještenog u Harambašićevoj 32a, slastičarsku akademiju, priča nam, završila je u inozemstvu.

A svoju je prodavaonicu odlučila pokrenuti kada je shvatila da u Zagrebu ne postoji pekara ili slastičarnica koja se specijalizirala baš za krafne. Isprobavala je recepte, razvijala koncept i na koncu pokrenula biznis.

Osam do deset vrsti krafna svaki dan

Miss Donut Vjekoslav Skledar

Antonija u Miss Donut sama peče krafne i donutse. “Sve se radi ručno i peče za taj dan. Sve je svježe i nikad ne koristimo aditive i pojačivače okusa”, napominje.

Miss Donut Vjekoslav Skledar
Miss Donut Vjekoslav Skledar

Miss Donat svaki dan prodaje osam do deset vrsta krafni, donutsa i drugih srodnih slastica. Donutse imaju s oreo keksima, cookiesima, kokosom, čokoladom i preljevima od vanilije i jagode. Klasične krafne, kaže, pune creme bruleeom, nutelom, linoladom i cheesecakeom.

Tople čokolade i apple frittersi

Miss Donut Vjekoslav Skledar

“Imamo i apple fitterse, koji su popularni u Americi i rade se s jabukom i cimetom, ali nisu baš klasične krafne te twist baby, pletenice glazirane čokoladom i lješnjakom”, kaže. Punjene krafne koštaju osam kuna, donutsi šest, a frittersi i pletenice po sedam kuna.

Miss Donut Vjekoslav Skledar

Imaju i svoje kuhano vino sa sokovima od brusnice i jabuke te bijele i tamne tople čokolade. Kupci sami biraju što će staviti u svoje tople čokolade, a nude se oreo keksi, smarties bomboni, napolitanke i jaffa keksi.

Miss Donut Vjekoslav Skledar

Planiraju raditi catering za rođendane i domjenke, a rade svaki dan od 7 do 22, osim nedjeljom.