U Harambašićevoj je otvoren Miss Donut, kafić sa svim mogućim vrstama krafni. Bili smo tamo
Tvrde da sve rade ručno, nema aditiva ni pojačivača okusa
U Zagrebu je prije desetak dana otvoren Miss Donut, prvi kafić u gradu specijaliziran za američke donutse i klasične krafne. Antonija Laginja, vlasnica lokala smještenog u Harambašićevoj 32a, slastičarsku akademiju, priča nam, završila je u inozemstvu.
A svoju je prodavaonicu odlučila pokrenuti kada je shvatila da u Zagrebu ne postoji pekara ili slastičarnica koja se specijalizirala baš za krafne. Isprobavala je recepte, razvijala koncept i na koncu pokrenula biznis.
Osam do deset vrsti krafna svaki dan
Antonija u Miss Donut sama peče krafne i donutse. “Sve se radi ručno i peče za taj dan. Sve je svježe i nikad ne koristimo aditive i pojačivače okusa”, napominje.
Miss Donat svaki dan prodaje osam do deset vrsta krafni, donutsa i drugih srodnih slastica. Donutse imaju s oreo keksima, cookiesima, kokosom, čokoladom i preljevima od vanilije i jagode. Klasične krafne, kaže, pune creme bruleeom, nutelom, linoladom i cheesecakeom.
Tople čokolade i apple frittersi
“Imamo i apple fitterse, koji su popularni u Americi i rade se s jabukom i cimetom, ali nisu baš klasične krafne te twist baby, pletenice glazirane čokoladom i lješnjakom”, kaže. Punjene krafne koštaju osam kuna, donutsi šest, a frittersi i pletenice po sedam kuna.
Imaju i svoje kuhano vino sa sokovima od brusnice i jabuke te bijele i tamne tople čokolade. Kupci sami biraju što će staviti u svoje tople čokolade, a nude se oreo keksi, smarties bomboni, napolitanke i jaffa keksi.
Planiraju raditi catering za rođendane i domjenke, a rade svaki dan od 7 do 22, osim nedjeljom.