U Hercegovini su zbog korone zatvorili tvornicu tekstila, zaraženo je 16 zaposlenika

U izolaciju su stavljeni svi kontakti koje su imali zaposlenici, a pogoni su dezinficirani

ZADNJA IZMJENA: ruj 24, 2020
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Zbog zaraze koronavirusom više djelatnika zatvorena je tvornica tekstila u općini Prozor-Rama, u sjevernom dijelu Hercegovine, dok je u Županiji zapadnohercegovačkoj sa sjedištem u Širokome Brijegu na 30 osoba ograničen broj ljudi na zabavama koje su se pokazale mjestima širenja zaraze.

Kako je izvijestio Dom zdravlja u Prozor Rami, u tvornici Ramatex zaraženo je 16 djelatnika, zbog čega je ta kompanija prestala s radom. Od 25 testiranih osoba ovoga tjedna 15 je bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2, dok je zaraza prošlog tjedna potvrđena kod još jedne osobe. Zdravstvene vlasti stavile su u izolaciju i sve kontakte koje su imali zaposlenici ove tvornice tekstila, dok su njezini pogoni dezinficirani.

Područje s najviše oboljelih

Područje Hercegovine je uglavnom zbog svadbenih slavlja posljednjih tjedana jedno od područja s najviše oboljelih od koronavirusa. Zbog toga su vlasti Županije Zapadnohercegovačke, sa sjedištem u Širokom Brijegu, uvele zabranu sudjelovanja više od 30 osoba na svadbenim svečanostima, krstitkama, rođendanskim, momačkim, djevojačkim te maturalnim zabavama.

U Bosni i Hercegovini je u četvrtak zaraza koronavirusom potvrđena kod 235 osoba, a šest zaraženih preminulo je u posljednja 24 sata. U Federaciji BiH registrirane su 154 novozaražene osobe, dok je u Republici Srpskoj bila 81 osoba kod koje je potvrđen virus SARS-CoV-2.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program