Život

U nevremenu u Slavonskom Brodu žena teško stradala od urušenog krovišta. Ima još ozlijeđenih

Tijekom nevremena u Brodu je buknuo i požar na obiteljskoj kući.

04.08.2020., Slavonski Brod - Olujno nevrijeme rusilo stabla i nosilo crijepove s krovova kuca.
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Dijelovi krovišta teško su ozlijedili 61-godišnju ženu, čiji je život u opasnosti, kad je u utorak popodne Slavonski Brod pogodilo olujno nevrijeme, a neslužbeno se doznaje da su ozlijeđene još dvije osobe.

Snažno nevrijeme pogodilo je Slavonski Brod i njegovu okolicu te dijelove Požeško-slavonske županije.

Olujno nevrijeme rušilo stabla i nosilo crijepove Ivica Galovic/PIXSELL

Udari vjetra do 50 kilometara na sat

Mjerna postaja Državnoga hidrometeorološkog zavoda u Slavonskome Brodu izmjerila je udare vjetra od 50 kilometara na sat koji je oštetio krovišta na nekoliko desetaka objekata i rušio stabla, a na nekim je područjima bilo i višesatnog zastoja u isporuci električne energije.

“Jednu ženu ozlijedili su dijelovi krovišta koje je vjetar nosio. Žena je zbrinuta u slavonskobrodskoj bolnici i ima ozljede opasne za život”, rekla je glasnogovornica brodsko-posavske Policijske uprave Kata Nujić.

Na području Slavonskog Broda tijekom nevremena buknuo je i požar na obiteljskoj kući. U Čaglinu je nevrijeme odnijelo krovište na osnovnoj školi obnovljenoj prije dvije godine, a vodena bujica slila se u podrume obiteljskih kuća.

Olujno nevrijeme u Slavonskom Brodu Ivica Galovic/PIXSELL

Velike štete i na požeškom području

Velike su štete i na području Požeško-slavonske županije, u pleterničkom kraju i na području općine Čaglina. Područje pogođeno nevremenom obišao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

“Na svu sreću, nema ozlijeđenih osoba. Materijalna je šteta velika. Podigli smo sve službe i pomažemo u sanaciji šteta. Sada je prioritet zaštititi imovinu jer se očekuju nove oborine”, rekao je Tomašević i dodao da će na inicijativu jedinica lokalne samouprave na pogođenom području biti proglašena elementarna nepogoda.