U Osječko-baranjskoj županiji raste broj zaraženih; imaju 20 novih slučajeva, 12 je iz Đakova

Žarište u Đakovu i dalje je aktivno

ZADNJA IZMJENA: srp 10, 2020
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije jutros javlja o 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih, 12, otkriveno je u Đakovu, poznatom žarištu u kojem se koronavirus počeo naglo širiti prije dvadesetak dana. Tada je otkriveno da je deset redovnica iz đakovačkog samostana zaraženo koronavirusom, koji se potom proširio među ostalim časnim sestrama, svećenstvom i građanima.

Ostali novozaraženi o kojima danas javlja Stožer OBŽ-a su iz Višnjevca, njih sedam, te jedna osoba iz Feričanca. Svi su kontakti ranije evidentiranih oboljelih od koronavirusa. U toj županiji trenutno je 168 aktivnih slučajeva zaraze. Od početka epidemije u Hrvatskoj na području OBŽ-a koronavirusom je zaraženo 368 osoba.

U samoizolaciji je 749 osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijek na respiratoru su dvije osobe, a na bolničkom praćenju su ukupno 22 pacijenta. Samoizolacija je određena za još 41 kontakt oboljelih, a pod tom mjerom je ukupno 749 osoba. Policija je obavila 46 provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrdila ni jedno kršenje te mjere, javio je lokalni Stožer civilne zaštite.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2274 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program