U Otočcu je čovjek koji ima koronu bio u kuglani s još 200 ljudi: ‘Za desetak dana mogli bi imati stotinu zaraženih’

Stožer grada Otočca uvodi restriktivne mjere

ZADNJA IZMJENA: srp 3, 2020
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Stožer Civilne zaštite Grada Otočca u petak je zbog troje novozaraženih koronavirusom, posebno zbog trećeg slučaja s puno ostvarenih kontakata, donio restriktivne mjere i naložio Domu zdravlja da stavi u funkciju Covid-19 ambulantu, a zabranjuju se organizirana velika okupljanja. Otočačka Covid-19 ambulanta uzimat će uzorke za testiranje.

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac rekao je Hini da je virus vjerojatno ušao preko kuglane još prošlog produženog vikenda kada je ondje na natjecanju bilo 200-tinjak ljudi. Smatra kako “bi se moglo dogoditi, ako se ne zaustavi cirkulacija ljudi, da za desetak dana u Otočcu bude stotinu oboljelih”. Zato je danas na izvanrednoj sjednici Stožer odlučio da se privremeno zatvara Kuglana i kafić uz kuglanu, te provede dezinficiranje.

Preporučene epidemiloške mjere na biračkim mjestima

Do daljnjeg se zabranjuju organizirane zabave, ples, glazbene priredba i masovno okupljanja, a svim ugostiteljskim objektima rad se ograničava do 22 sata. Preporučuje im se također da se usluge obavljaju uglavnom na terasama, odnosno na otvorenom prostoru. Stožer također nalaže Gradskom izbornom povjerenstvu da u nedjelju, na dan parlamentarnih izbora, na svim biračkim mjestima provodi sve preporučene epidemiološke mjere nacionalnog Stožera Civilne zaštite.

Iz Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije priopćeno je danas da je osoba iz Otočca, koja je uz pozitivan nalaz na Covid-19 bila hospitalizirana u Ogulinu, u međuvremenu hospitalizirana u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti. Za bračni par iz Otočca Stožer iz Gospića je izvijestio da su se zarazili u Đakovu, ali da su bez simptoma bolesti u kućnoj izolaciji.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program