U Parizu od ponedjeljka obavezne maske na otvorenom

Razlog je sve veći broj zaraženih

ZADNJA IZMJENA: kol 8, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Pariške vlasti u subotu su priopćile kako će od ponedjeljka biti obvezno nositi masku za lice na otvorenom u prometnim područjima francuske prijestolnice jer je broj zaraženih koronavirusom porastao.

Odredba se odnosi na osobe starije od 11 godina, stoji u priopćenju pariške prefekture. “Svi indikatori ukazuju da je od polovice srpnja virus ponovno počeo aktivnije cirkulirati”, dodala je prefektura.

Dnevno oko 1200 zaraženih

Prefektura će odvojeno objaviti točne zone u kojima se moraju nositi maske, a stanje će se redovito procjenjivati. Postotak pozitivnih testova u pariškoj regiji trenutno je 2,4, dok je nacionalni prosjek 1,6.

U kolovozu je prosječno u Francuskoj 1222 zaraženih, što je gotovo trostruko više od 435 u srpnju, ali dvostruko manje od 2585 u travnju, kada je pandemija bila u naletu.

U nekim mjestima ograničen pristup plažama

Na vrhuncu pandemije, 8. travnja, na odjelima intenzivne njege bilo je hospitalizirano 7148 osoba, dok je na liječenju u bolnici najviše ljudi bilo 14. travnja, njih 32.292.

Francuska je već donijela odluku 21. srpnja o nošenju masku u javnim zatvorenim prostorima. Najveća francuska ljetovališta već su nametnula obvezno nošenje maski na otvorenom, dok je u nekim mjestima ograničen pristup plažama.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program