SAD opet oborio rekord u broju zaraženih koronavirusom. Najpogođeniji je jug

Najpogođeniji dio Amerike su savezne države na jugu

ZADNJA IZMJENA: srp 17, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Amerika je zabilježila najveće povećanja broja oboljelih u jednom danu, izvijestili su sa Sveučilišta John Hopkins. SAD je tako imao 77.300 novooboljelih, dok je prijašnji rekord bio 67.800.

Slučajevi zaraze koronavirusom diljem SAD-a nastavljaju rasti, dok Bijela kuća odbacuje navode republikanskog guvernera koji je rekao da je odgovor na virus predsjednika Donalda Trumpa “beznadan.” Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany u četvrtak je nazvala novinski članak guvernera Marylanda Larryja Hogana, koji je kritizirao Trumpov “nekompetentan” odgovor na virus, “povijesnim revizionizmom.”

Svađa između Trumpa i člana njegove stranke događa se dok se veći dio zemlje, osobito područja na jugu SAD-a, suočavaju s porastom slučajeva koronavirusa. S ukupno 156 smrtnih slučajeva u jednom danu u srijedu, Florida je postavila rekord drugi put u tjedan dana, prema podacima objavljenim u četvrtak. Savezna država, koja je među najpogođenijima, prešla je brojku od 311 tisuća zaraženih i 4677 smrtnih slučajeva, s time da zdravstveni stručnjaci očekuju da broj smrti neće pratiti broj zaraženih slučajeva.

Najpogođeniji je jug zemlje

U utorak, Florida je imala 132 smrtna slučaja od posljedica pandemije te je prešla dosadašnji rekord od 120 dnevnih slučajeva prošli tjedan. Uz Floridu, s porastom zaraženih suočavaju se i Kalifornija, Teksas, Georgia i druge zemlje na jugu SAD-a. U međuvremenu, dnevni broj zabilježenih smrtnih slučajeva diljem zemlje približava se brojci od 1000, s time da je u srijedu zabilježeno 947 smrti, prema američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti.

Tijekom virtualnog događaja kojemu je domaćin bio Mark Zuckerberg, CEO Facebooka, Dr. Anthony Fauci, jedan od vodećih članova Trumpove administracije za borbu s koronavirusom, izrazio je optimizam po pitanju nadolazećih ispitivanja cjepiva. “Nadamo se, a ja vjerujem da ćemo biti uspješni, da će se više nego jedno cjepivo pokazati sigurnim i učinkovitim”, rekao je Fauci.

Zabrinutost zbog širenja koronavirusa prisiljava neke od najvećih školskih okruga da ukinu održavanje satova u učionicama za nadolazeću jesensku sezonu, dok su mnoge savezne države uvele obavezno nošenje maski.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program