U školi se održavalo druženje očeva i i sinova. Ova samohrana mama učinila je najdivniju stvar na svijetu

U šali sam upitala sina želi li da se zamaskiram, a on je bio oduševljen

ZADNJA IZMJENA: ruj 11, 2016
Foto: Facebook/Yevette Vasquez

Yevette Vasquez je samohrana mama koja sa trojicom sinova živi u Fort Worthu u Teksasu. Prvog rujna kao i inače dovezla je 12-godišnjeg sina Elijaha u školu, no uočila je u školskom dvorištu više automobila nego inače. Upitala je sina što se događa, a on joj je ispričao kako se tog jutra u školi održava druženje očeva i sinova s učiteljima nazvano Donuts with Dads.

“U šali sam ga upitala želi li da se odjenem kao tata i s njime otiđem u školu. Mislila sam da će mu biti neugodno, ali Elijahu se ta ideja dopala”, priča Vasquez za BuzzFeed. Imali su 10 minuta prije početka druženja, no kako su nekoliko minuta automobilom udaljeni od doma, znali su da ako jako požure uspjet će ostvariti ovaj naum. Odjurili su doma, gdje se mama uz pomoć sina zamaskirala. Zalijepila je na lice brkove, na glavu stavila šiltericu te stavila lanac na remen.

Očevi ju pohvalili

mama1
Yevette Vasquez sa sinom Facebook/Yevette Vasquez

“Sve se odvijalo jako brzo jer nismo imali vremena i jednostavno nisam željela da se sin osjeća isključeno. Kada smo došli pred školu ušli smo unutra i odmah sa vrata upitali prisutne: gdje su krafne. Odmah su svi reagirali. Djeci je to bilo jako simpatično te su se bacila na pod smijući se, a počeli su mi prilazi očevi kazavši mi da sam napravila sjajnu stvar”, priča mama. Svima se dopala ova majčina gesta, podružili su se, mama se fotografirala sa sinovljevim nastavnikom, ali i drugom djecom i očevima.

Nakon što je stigla kući, Vasquez svoju priču napisala na Facebooku, a ona je podijeljena čak 6.000 puta te je dobila mnogo poruka iz cijelog svijeta. Tako su joj se javili samohrani roditelji iz Švicarske i Afganistana, što ju je posebno dirnulo. I nada se da je ovim potezom skrenula pozornost i pokazala upravi škole ali i javnosti što proživljavaju djeca samohranih roditelja.

Mlađi sinovi žele da ide i s njima

mama2
Školsko druženje očeva i sinova Facebook/Yevette Vasquez

“Oni bi trebali organizirati i druženje za djecu koja nemaju jednog ili oba roditelja”, smatra majka koja se nakon ovog iskustva ponadala da za ovakvim potezom više neće biti potrebe. No, njezina dva mlađa sina već su je upitala hoće li i s njima također otiđi na to druženje.

mama3
Mama s brkovima Facebook/Yevette Vasquez

Ana Lonjak Božičević
Novinar
824 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program