U Sloveniji 16 novozaraženih. Turiste iz Hrvatske upozoravaju da se danas moraju vratiti ako ne žele u karantenu

U posljednja 24 sata od korone su umrle dvije osobe

ZADNJA IZMJENA: kol 24, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

U Sloveniji su u zadnja 24 sata potvrdili 14 novih zaraza koronavirusom, a dva oboljela od Covida-19 su umrla, objavila je u ponedjeljak slovenska vlada na twitteru.

S provedena 543 testa potvrđeno je 14 novih zaraza, što je manje nego prethodni dan kad je kod 760 testiranih osoba potvrđena zaraza kod njih 34, a nijedan smrtni slučaj. Manji broj testiranja u vrijeme vikenda je uobičajen, pa je i broj potvrđenih slučajeva obično manji.

Od početka epidemije preminule 133 osobe

Prema podacima ministarstva zdravstva, broj ukupno inficiranih od početka epidemije povećao se sad na 2665, nakon provedenih 150.693 testiranja, a preminule su 133 oboljele osobe.

Zbog pogoršanja epidemiološke slike u susjednoj Hrvatskoj, gdje je još dosta slovenskih turista, ali i u Sloveniji zadnjih dana, Slovenija je potkraj prošlog tjedna zaoštrila kontrolu na granici, kako bi mogla nadzirati uvezene slučajeve.

Turisti se danas moraju vratiti iz Hrvatske

Slovenske vlasti upozoravaju svoje turiste koji još borave u Hrvatskoj da danas u 24 sata istječe rok do kada moraju prijeći granicu kako bi se vratili kući bez određivanja obvezujuće 14-dnevne karantene, te da na put krenu pravodobno.

Rano ujutro za ulazak putnika u Sloveniju iz Hrvatske čekalo se na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje oko sat, a na ostalima oko pola sata, dok su teretna vozila na prijelazu Macelj/Gruškovje čekala tri sata, javili su slovenski prometni servisi.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program