U Sloveniji danas 31 novi slučaj, najviše ovog mjeseca

Među novozaraženima je najviše mladih

ZADNJA IZMJENA: kol 12, 2020
Foto: AFP

U Sloveniji je u posljednja 24 sata, nakon 1118 testiranja, potvrđen 31 novi slučaj zaraze koronavirusom. Novih smrtnih slučajeva nije bilo, objavila je u srijedu slovenska vlada. Riječ je o najvećem broju dnevnih zaraza zabilježenih ovog mjeseca.

Nove su zaraze potvrđene u 15 općina, raspršene po cijeloj državi. Najviše infekcija bilo je u Ljubljani – devet, te tri u Celju, a među zaraženima je i jedan strani državljanin, prenijeli su mediji.

Među novozaraženima najviše mladih

Kako navodi televizijska postaja POP-TV, među novozaraženima je najviše mladih, a čak 13 je u dobnoj skupini između 15 i 24 godine starosti.

Na zabrinjavajući trend među mladima upozorio je u utorak i glasnogovornik vlade za Covid-19 Jelko Kacin, koji to pripisuje njihovom neodgovornom ponašanju, odlasku na mjesta gdje se održavaju zabave, kako u Sloveniji tako i u inozemstvu, te upozorio da oni mogu biti prijenosnici zaraze na stariju osjetljiviju populaciju.

Upozorenje roditeljima školaraca

Kacin je najavio da će idući tjedan biti održano zajedničko savjetovanje ravnatelja škola, kako bi se dogovorilo kakav oblik nastave će se u uvjetima koronakrize održavati u idućoj školskoj godini koja počinje za nešto više od dva tjedna. Roditelje i djecu školskog uzrasta koji borave u tzv. crvenim rizičnim državama vlasti upozoravaju da će morati u obveznu izolaciju od dva tjedna nakon povratka u Sloveniju i da zato ne kasne s povratkom.

Trenutno je aktivno zaraženih 188 ljudi, a među zadnjim novozaraženima je i troje zaposlenih u zdravstvu, prenose slovenski mediji. Do sada su u zemlji od početka epidemije zabilježene 2303 zaraze koronavirusom, a umrlo je 129 zaraženih bolesnika.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program