U Srbiji blizu 400 novozaraženih, umrlo je još 13 ljudi

Situacija je i dalje najgora u Beogradu

ZADNJA IZMJENA: srp 16, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Srpska premijerka Ana Brnabić danas je na presici kriznog stožera u beogradskoj Palači pravde ponovno objavila nove brojke oko epidemije koronavirusa u Srbiji.

Zabilježena su 383 nova slučaja zaraze, a još 13 osoba je umrlo. Na respiratorima se trenutno nalazi 177 pacijenata. Brnabić je kazala kako je još uvijek najgore stanje u Beogradu. “Daleko je najveći broj zaraženih u Beogradu, a imamo i dosta nestabilnu situaciju u Kraljevu”, rekla je Brnabić i dodala da je zabilježen porast zaraženih u Novom Sadu.

Od sutra nove mjere

Podsjetila je na nove mjere koje stupaju na snagu od petka prema kojima su maske obvezne u unutarnjem prostoru, te u vanjskom kada nije moguće ostvariti socijalnu distancu. Također je podsjetila da se neće smjeti okupljati više od deset ljudi, te ujedno kazala da se nada da protekli prosvjedi neće nadalje rezultirati povećanjem broja novozaraženih.

“Imali smo jako, jako težak dan, ali kad vidim koliko građani poštuju mjere nadam se da će biti bolje i da će se to vidjeti i po brojkama”, dodala je Brnabić te pozvala građane da poštuju mjere.

Moguće i pogoršanje situacije

Osim Brnabić, na presici je govorio i imunolog Srđa Janković. On je kazao kako Srbija još uvijek nije izašla iz teške situacije, a ističe kako se stručnjaci pribojavaju pogoršanja situacije. Istaknuo je kako uvode još neke bolnice u Covid sustav. Zahvalio je i građanima što su odgovorni i što poštuju mjere.

Srbija je u srijedu imala 351 slučaj novozaraženih osoba, a dan ranije taj broj je iznosio 344. Broj umrlih u srijedu bio je 11, a u utorak 13. Jučer su dosegli i vrhunac u broju osoba koje su se nalazile na respiratorima u bolnicama.

Zdravka Grund
Telegram autor
1767 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program