U Srbiji danas 299 novozaraženih. Umrlo je još sedam osoba

Krizni stožer za borbu protiv koronavirusa bez obrazloženja je otkazao današnju presicu

ZADNJA IZMJENA: kol 6, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

U posljednja 24 sata u Srbiji je od posljedica koronavirusa umrlo još sedam osoba, čime je broj žrtava u toj zemlji došao na 621. U posljednja 24 sata registrirano je 299 novooboljelih. Na respiratorima je 120 pacijenata.

Od početka epidemije u Srbiji se koronavirusom zarazilo 27.332 ljudi. Umrlo je 2,27 posto zaraženih. Detaljniji podataka o današnjem stanju u Srbiji još nema, jer je nacionalni Krizni stožer bez obrazloženja otkazao presicu koja je trebala biti održana u 15 sati, javljaju srbijanski mediji.

Brojevi su slični jučerašnjim

Današnji broj novozaraženih gotovo je isti kao jučerašnji, kada je koronavirus otkriven kod 295 novih pacijenata. Broj mrtvih danas je nešto manji, budući da je jučer umrlo devet osoba. Zdravstvene vlasti u Srbiji jučer su izrazile zadovoljstvo time što je broj novozaraženih ostao ispod 300.

To znači da se smanjuje pritisak na bolnice, rekla je premijerka Ana Brnabić. Epidemiolog i član Kriznog stožera Predrag Kon pojasnio je kako nova epidemiološka statistika ne dokazuje da virus slabi, već da se ljudi ozbiljnije pridržavaju mjera.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program