U Srbiji je eskaliralo s koronom, više od 100 novozaraženih u danu; ponovno se uvode neke ukinute mjere

Uz još jedan smrtni slučaj Srbija dosad ima službeno potvrđene 263 žrtve infekcije covida-19

ZADNJA IZMJENA: lip 24, 2020
Foto: PIXSELL/Ilustracija
Što se upravo događa s koronavirusom:

U Srbiji se od srijede ponovno primjenjuju pojedine ranije ukinute mjere za suzbijanje koronavirusa nakon što je u utorak registrirano više od 100 novih slučajeva, po prvi puta od početka svibnja, otkad je broj zaraza počeo padati, a posljednjih dana oscilirati oko 90.

Od danas je obavezno korištenje zaštitnih maski u javnom gradskom i međugradskom prijevozu, a putnicima koji ih ne nose neće biti dopušten ulazak u vozila, priopćila je vlada Srbije nakon sjednice Kriznog stožera. Građanima se preporučuje da nose maske i u svim zatvorenim prostorima, a ponajprije u poštama, bankama, javnim institucijama, te trgovinama i trgovačkim centrima.

Stožer preporučuje zabrane posjeta bolnicama

Krizni stožer je preporučio i da se zabrane posjeti bolnicama, kao što je to bio slučaj tijekom izvanrednog stanja, uvedenog 15. ožujka a ukinutog 8. svibnja, kada je i vojska bila angažirana da čuva ulaze bolnice i sprečava moguće incidente. Prema službenim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji su u utorak, među 6.025 testiranih, registrirana 102 nova slučaja koronavirusa, ukupno 13.092 od nultog pacijenta prijavljenog 6. ožujka.

Uz još jedan smrtni slučaj Srbija dosad ima službeno potvrđene 263 žrtve infekcije covida-19, uz postotak smrtnosti 2,01. Na bolničkom liječenju je 775 pacijenata, a 19 ih je na respiratorima. U laboratorijima iz sustava javnog zdravstva Srbije od početka pandemije testirano je ukupno 351.285 osoba. U Srbiji se od sredine travnja konstatno testira više od 2.000 osoba, a pojedinih dana rađeno je i više od 6.000 testova.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program