Život

U Srbiji rekordan broj umrlih od početka epidemije

Strahuju od posljedica Crnog petka

Medical workers bring medications to patients suffering from coronavirus disease (COVID-19) inside the Institute for Orthopaedic Surgery "Banjica", recently transformed to a COVID hospital, in Belgrade on July 14, 2020. - A candidate for the European Union, this small Balkan country is experiencing a resurgence of the pandemic, which has sparked several evenings of violent demonstrations to denounce the government's management of the health crisis. With 300 new cases now detected every day, Serbia is approaching April levels, at the peak of the first wave. (Photo by Oliver BUNIC / AFP)
FOTO: AFP
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Srbija je u posljednja 24 sata registrirala novi dnevni rekord sa 65 umrlih i prešla brojku od 1500 smrtnih slučajeva od početka epidemije covida-19, objavile su u nedjelju zdravstvene vlasti.

Od 15.508 testiranih 6179 je pozitivno na koronavirus, hospitalizirano je 7256 ljudi, od toga na respiratorima 252 oboljela, objavilo je ministarstvo zdravstva. U Srbiji je dosad testirano 1.760.489 uzoraka i potvrđeno 169.214 zaraženih koronavirusom.

Tek očekuju posljedice Crnog petka

Zbog trenda povećanja broja novooboljelih i sve više zaraženih kojima je potrebna bolnička njega, Srbija od ponedjeljka uvodi dodatne covid odjele u bolnicama u Ivanjici, Zaječaru i Pirotu.

Državni tajnik u ministarstvu zdravstva Berislav Vekić upozorio je da postoje građani koji nisu svjesni opasnosti koronavirusa i ponovio apel da izbjegavaju svaki kontakt kako bi se suzbilo širenje zaraze.

Članovi kriznog stožera rekli su da će se tek sljedećeg tjedna pokazati posljedice Crnog petka, kada su tisuće ljudi pohrlile u trgovačke centre radi velikih popusta.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu